söndag 20 mars 2011

Glassbakelse!

Igår stod jag och fixade med maten hela eftermiddagen så de hanns inte med att blogga, sorry;-) Men nu är jag här igen!
Vi hade bjudit hit några vänner på middag igår kvällst. Tyvärr blev ett av paren sjuka så dom kom inte, men vi andra hade iallafal MYCKET trevligt hela kvällen lååång!;-) Jag hade lagat (Emma om du läser detta nu så kan du sluta för ni ska oxå få äta detta idag;-)) Kall marinerad fläskfile/kycklingfile, potatisgratäng och sallad! Kände att jag verkligen lyckade med både köttet och gratängen denna gången! Tycker att de annars kan vara lite svårt att få till köttet så att de blir så där saftigt och gott och även så att gratängen smakar så där mumma, men som sagt jag lyckades;-)!
Det bästa var nog ändå efterätten på hela middagen! Den är så himmelsk god och är nog den absoluta nummer ett på min efterättslista! Den är så onyttig så det finns inte, men det skiter vi i! Ingen jobbig sak att fixa iordning heller och man kan förbereda den flera dagar innan om man vill. Jag tycker absolut att ni borde prova göra den och jag lovar att ni kommer att få MYCKET beröm för den;-)
(Kanske något att impa på till söndagsmiddagens efterrätt idag?;-))

Glass bakelse:
(ca 10 st 150 grader i 25-30 minuter)
3 äggvitor och 1 dl socker vispas till ett hårt skum.
Vänd sedan ner 2 dl socker + 2 msk kakao försiktigt.
Klicka ut smeten i stora amerikanska muffinsformar.
Grädda och låt dem kallna.
Glasskräm:
1 äggula, 1 msk socker, 2 msk vaniljsocker vispas ihop.
Vispa 2 dl grädde och blanda försiktigt ihop med äggulekrämen.
Lyft på de hårda locket som har bildats på kakan och fyll dem med krämen.
Lägg dem sedan i frysen.
Tas upp ca 15 minuter före servering, vispa sedan grädde och lägg på, dekorera med frukt ex kiwi och jordgubbar!
LYCKA TILL!

1 kommentar:

  1. TACK för receptet - såna har jag velat göra länge men inte orkat leta reda på nåt bra recept. Ska kanske testa de till tjejmiddagen på fredag? Alltid bra när det kan förberedas ju...

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!