måndag 7 mars 2011

Operation!

Hade lite dåligt samvete när jag tog barnen till dagis idag.... Förra veckan ringde de från sjukhuset och sa att vi fick en tid för operation av Alfred. De kanske inte är världens smartaste att han är på dagis innan den. Men jag känner oxå att om vi ska skydda oss från alla bacillusker som just nu härjar så får vi låsa in oss och inte träffa någon och det går ju inte... Så idag bestämde vi ändå att de får vara på dagis och busa av sig lite och imorgon är de lediga så får vi se på onsdag om de är många som är sjuka för då får han vara hemma!
Måste erkänna att jag börjar bli grymt nervös. Även om detta är en helt vanlig rutinoperation så ska han ju ändå sövas och de ska skära i honom.... Har ju själv tagit bort mina mandlar för 6 år sedan och jag föder hellre barn 3 gånger om än att ta bort dem, fy sjutton va ont jag hade...:-(
Dessutom ska han ev ta bort polyper och sätta in rör i öronen. Men han är stark lille Alfred så det här klarar han lätt som en plätt! Tror oxå att det går mycket enklare för barnen att operera sig och att de läker mycket snabbare på dom än en vuxen person. Själv kunde jag inte äta på nästan 3 veckor, visst det var en himla bra bantningsmetod, men då föredrar jag ändå att vara tjock och slippa ha så där ont som jag hade;-)


Går allt vägen och de inget blöder så ska vi tydligen få åka hem samma dag som han opererats. De känns så där, de har ju ändå skurit i halsen på honom och på nått vis känns de ändå tryggare att få ligga kvar så att de har uppsikt över honom. Men som sagt jag ska inte ta ut något i förskott, detta kommer nog gå superbra och han kanske inte kommer att blöda något!

8 kommentarer:

  1. Opererade bort mina mandlar när jag var 5 år och vad jag kommer ihåg så var det inte så farligt för min del. Men det är ju säkert olika. Eller så kommer jag bara ihåg de roliga sakerna vilket innebar mycket glass och sen fick jag ju även ta hål i öronen för jag hade varit så duktig.
    Det går säkert bra med allting för honom!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det kommer gå jättebra. Men förstår att du är orolig ändå. Jag var helt förstörd när sonen skulle operera bort en vagel (som inte försvann av sig själv under ett halvårs tid).
    Skära vid ÖGAT...?! :-O

    SvaraRadera
  3. Oh.. Förstår din oro, men han är ju i trygga händer. Trodde faktiskt inte man tog bort mandlarna längre? Min läkare surrade om det när jag frågade efter sjuttioelfte halsflussen...
    Ladda frysen med glass, så ska du se att det blir ok för lillbusen.
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Det kommer gå jättebra, men jag förstår din oro!! Som du säger, barn läker mycket snabbare än vuxna!!
    Ska tänka på er!

    Massa kramar gumman ♥

    SvaraRadera
  5. när min son "tog bort mandlarna" brände de bara bort en bit av mandlarna med LASER,..dvs mindre ont och mindre blödningar. Han läkte snabbt och hade inte så där jätteont som jag hade då jag tog bort hela mina mandlar. fy satan vad jag spydde blod och jag var inte människa på över en månad. Ladda med massa glass,..det lär gå åt :). Lycka till

    SvaraRadera
  6. Förstår helt och hållet din oro!!
    Men det kommer att gå bra ska du se, vi har duktiga barnläkare i sverige.

    Och det där om att hålla barnen hemma är ju alltid ett dilemma! Klart att man vill att de ska vara friska men det är ganska viktigt för barnen att få komma iväg och leka en sväng också..

    KRAM

    SvaraRadera
  7. Usch! Obehagligt med operation, men det blir nog bra ska du se. Se till att han far springa av sig nu de narmaset dagarna for det blir kanske ett tag innan det blir riktigt spring igen... :0)

    Kram

    SvaraRadera
  8. Fy bubblan! stackars lille Alfred, men jag tror helt som du att det här klarar han lätt som en plätt! Håller tummarna!
    Kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!