söndag 27 mars 2011

Choklad kalas!


Steg upp i morse och började baka, ja för kakor och smarriga bakvärk måste man ju ha om man ska ha kalas! Idag bakades 4 olika sortes kakor och jag snöade in på bara choklad kakor, även 2 tårtor blev det!;-)


Men är man choklad älskare så är man;-) Måste även dela med mej av receptet på en ny sorts cupcaks som jag bakade, en after eight cupcaks som var supersmarrig! (Receptet kommer längst ner i inlägget!)


Klockan 15 kom våra nära och kära och gratulerade våra 2 födelsedagsbarn (Douglas fyller imorgon och Jonas nästa måndag!) Massor av fina paket öppnades och det var en mycket stolt kille som slet upp de ena paketet efter de andra;-)

Nu sitter det en mycket spänd liten kille brevid mej och han vill så gärna att det ska bli morgon så att han får fylla år;-)


Muffins smet:

100 g margarin

2 dl mjölk

2 ägg

1½ dl socker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao

10 st after eight bitar

After eight fluff:

3 dl grädde

150 g after eight

Smält margarinet och tillsätt mjölken.Vispa ägg och socker poröst. Rör ner hälften av mjölkblandningen. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och hackad after eight. Rör ner i smeten. Rör ner det sista av mjölkblandningen. Fördela smeten i 12 muffinsformar. För att få snyggast resultat använd muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 12 - 15 min på 200 grader. Muffinsen måste svalna innan man spritsar på fluffen. Värm grädden och rör i after eight bitarna så att dom smälter. OBS: Grädden får absolut INTE koka för då går det inte att vispa upp den sen. Sen sätter du in arfter eight grädden i kylskåpet. När blandningen har blivit kall är det bara att vispa upp. Spritsa sedan ut fluffen på muffinsen

2 kommentarer:

  1. meeeen är det inte förbjudet att lägga ut bilder på såna här gosaker? :D Haha
    Ser supermumsigt ut!

    SvaraRadera
  2. What the f**k!!
    Här går man på GI eller LCHF eller någon annan kombo och så visar du sådana här bilder?!?

    Grattis till stora killen!!
    Och icke grattis till magsjukan. Been there, done that... ganska många ggr i vinter. Verkar som att det aldrig slutar.

    Kram!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!