måndag 7 mars 2011

Mens...

Nu klagar jag på att jag har mens, för några veckor sedan klagade jag på att jag aldrig fick den... Men grejen är den att de bara forsar, jag håller allvarligt på att förblöda. Eller nja de kanske man inte kan göra av enbart mens??? ;-) Men alltså brukar eller borde det inte bli mindre med mens för varje barn man får??? Jag har varit en sån där med gigantisk mensvärk, vridit mig i plågor varje gång den har dykt upp och de gjorde den inte så ofta förr. Den har liksom kommit när den själv behagat och då med dunder och brak. Visst har de kommit mycket då, men inte alls jämfört med vad de kommer nu... Men nu har all mensvärk försvunnit istället. När kan de bli normalt????

Alltså jag kan lika bra bosätta mej på toan dom gångerna jag har mens, för jag hinner knappt därifrån förrens jag måste dit igen. Dessutom blir jag ruinerad varje gång den kommer. Varför ska vi tjejer betala för sån skit för? Fatta va mycket pengar vi lägger på tamponger och bindor varje år och i ett helt liv, inte klokt. Hade det varit män som haft mens, ja då kan ni ge er på att det hade varit gratis med sånt! (Ja jag vet att jag lät som en feminist kärring nu Jonas;-)) Jag känner en som drog av sånt på sin deklaration en gång och vet ni vad, de gick igenom!! Man kanske skulle prova på att göra det i år;-)?!

Apropå mens och barn, ni missar väl inte säsongspremiären av En unge i minuten nu klockan 21 på kanal 4!! (Så pass att man ska bli mer sugen än vad man är att få en liten bebis;-))

9 kommentarer:

  1. Usch jag känner igen den där känslan även om det var länge sen för min del.
    Ett litet tips kan vara att besöka - www.tamponsforfree.se så slipper det bli lika dyrt iaf. =)

    SvaraRadera
  2. haha,vilken rolig bild :) och det är säkert som du säger,om det varmän som hade mens skulle mensskydd vara subventionerat avstaten eller nåt...

    SvaraRadera
  3. Som sagt, börja med p-spruta, alla mina ovanstående problem försvann i ett trollslag, SÅ skönt!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Säger som ovan; vilken bild?! *asgarv*

    Är det din första mens sen förlossningen? De 1-2 första efter varje barn har varit mastodont-blödningar för min del! Sen har det alltid lugnat ner sig och återgått till "normalt".

    Vad gäller mens-skydd kan jag bara hålla med. Svindyrt och ett onödigt ont som vi borde få ersättning för! :-P

    SvaraRadera
  5. Sv: Tack så mycket! Ja det är inte dumt att få klippa sig ibland! :)

    Håller med dig fullt ut. Varför ska vi behöva betala för något så nödvändigt som mensskydd? Det borde åtminstone vara billigare än vad det är! :)

    Kram

    SvaraRadera
  6. haha... förlåt att jag fnissar, men STACKARE !! att ha mens är inte alls kul och speciellt inte om det ffullkomligt forsar ur en och dessutom gör ont !!
    Jag gillade programmet, och trots att jag sagt att de räcker med Viggo blev jag ganska tagen och hade lika gärna kunnat fälla en tår. Sambon tyckte det var det tråkigaste programmet han hade sett och att måndagarna framöver skulle bli en pina !? Knäppis !!
    Ha en riktigt bra dag ! kram

    SvaraRadera
  7. Har du prövat Cyklo-F? Tänkte att jag själv skulle pröva det då jag blöder väldigt mycket...är ju helt hopplöst på nätterna när mensen dragit igång för det finns ju inga skydd som klarar en hel natt...eller jo kanske förlossningsbindor då ;-)

    Kram

    SvaraRadera
  8. Inte avundsjuk alls! Just att slippa mensen är ju en enorm fördel när man är gravid. Hormonspiral är det några på jobbet som har - funkar super med blödningar nån enstaka dag per månad...

    Kram

    SvaraRadera
  9. Jag har hört att man får mer mens efter barnafödande. Iaf fick jag det :( Pissigt! Jag ska trycka in en hormonspiral för de flesta jag pratat med har blivit av med mensen på det sättet.

    En unge i minuten! Guuuuud, vilket underbart program. Men faaarligt om man e bebissjuk :)

    Kram!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!