torsdag 24 mars 2011

Huskur: LÖK!

*jäsp* Natten har varit lååång, Fabian somnade inte förrens vid 2 tiden inatt... De är verkligen hemskt när de är så små och inte kan säga vart de har ont någonstans... Han fick dubbla doser av alvedon, men ändå slutade han inte att skrika. Jag hörde hur hans lilla mage kurrade febrilt efter mat men ändå ville han inget äta... Jag fick mina onda aningar om att hans öron spökade och jag klämde vid öronen så skrek han jättemycket:-(

Ett gammalt huskurs recept som min mamma alltid tjatar om är att stoppa lök i öronen! Så jag pillade in 2 små bitar och satte på honom en mössa. Efter bara ca 30 minuter så slappnade han av och man märkte på honom att allt de onda försvann och han somnade! Sedan sov han hela natten förutom några små gnyningar och sov ända till klockan 9 imorse!

Idag stannade tempen på bara 38 och 2 nya lökbitar har stoppas in i örat! Så nu säger jag bara: LÖK is da shit för öronvärk! Testa det nästa gång erat barn eller ni har ont i örat!

Trött är bara vad mitt förnamn är, men sova de får jag väl göra en annan gång... Hade tänkt sova lite middag när grabbarna grus var på dagis idag, men de sket sig... De ringde nämligen från dagis på morgonen och sa att magsjukan härjade där så då fick de snällt stanna hemma med mamma idag och hjälpa till att städa;-)! Tycker dom säkert är superkul, eller inte...;-)

12 kommentarer:

  1. Ajaj lilla vännen, hoppas han snart blir frisk!
    Lök har jag inte testat men starksprit typ vodka eller barcardi på bomullstuss och så in i örat funkar jättebra. Nu vill man ju kanske inte ge det till ett så litet barn men annars är det en bra kur =).
    Kram

    SvaraRadera
  2. Men lille killen då, feber igen :( ja du lök hjäper minsann, har kört med vitlök på min dotter i alla år hon har haft ont till å från i 14 år men så fort jag stoppar vitlök i en bomullstuss så brukar det alltid försvinna =)
    Hoppas han piggar på sig, va söt han är på bilden en riktig liten goding =) jätte många soliga vårkramar till er <3 Katarina Lagerstrand

    SvaraRadera
  3. Vad skönt att det hjälpte! Inte lätt när de har ont de små liven... :-(

    Men något slog mig; finns såna där mössor till 1-åringar? Trodde bara det var till typ nyfödda och något äldre..? :-)

    SvaraRadera
  4. Så söt så söt!
    Hoppas det släpper utan lök också snart!
    Städhjälp är bra, en annan får klara sig själv minsann;)

    SvaraRadera
  5. Va lök?! Har jag aldrig varken hört talas om eller testat. Vad händer då, det onda försvinner eller? Om det är öroninflammation, vänder den liksom tillbaka då eller?
    Hahaha lök i öronen låter helt tokigt, men Gud så praktiskt om det funkar!!

    Kram ♥

    SvaraRadera
  6. Man skall lyssna på mammorna. Löken är slemhinneavsvällande därför försvinner smärtorna. Puss/mamsen

    SvaraRadera
  7. Men oh liten.. Vilken tur att det fungerade med lök hur som helst!

    SvaraRadera
  8. Ja man ska inte underskatta huskurer :)) jobbigt när öronen krånglar,hoppas det är övergående!...kram,Kate.

    SvaraRadera
  9. Oh lök säger du?? Det skulle jag ha vetat nu innan dottern fick öroninflammation...

    SvaraRadera
  10. Vad då, bara vanlig gul lök i bit, rätt i örat då eller? Måste få en förklaring hur man ska göra. =)

    SvaraRadera
  11. Japp, skär en bit liten gul lök som du stoppar in i örat med eller utan en bommulstuss. Jag kör utan och på mössan! DE funkar skitbra!!
    Kram K

    SvaraRadera
  12. Häromdagen hackade jag en lök och omsorgsfullt lade i små paket av bandage som sedan lades på öronen, upplevde också att Ludwig slappnade av något... kanske finns det en drivkraft i löken...

    KRAMEN

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!