onsdag 18 augusti 2010

Gymping...

När Douglas var 2 år började han på barn gympa, han älskar verkligen den dagen i veckan som gympan ligger på! Jag började vara ledare på deras 2 och 3 års gympa, men blev sedan gravid och födde barn tät så nu har jag haft ett litet uppehåll på några år. Igår var jag på gympamöte, planering och åter planering för både vuxen gympa och barn gymapan för att få i hop scheman och ledare. Jag har sedan tidigare sagt att jag kan vara ledare för 2 års gympan, kommer ju ändå gå där med Alfred. Redan i våras viste vi att vi inte hade några ledare till 5 års gruppen utan har lagt ut lite krokar här och var för att få någon att ställa upp. MEN ingen vill ställa upp, så jag som har så lite att göra tog även på mej detta. Ingen ledare = ingen gympa... Jag känner att det vore hemsk sorgligt om inte barnen som gått så många år skulle få fortsätta sin älskade gympa... Ska barnen behöva lida för att föräldrarna är lata? De bara sätter in sina barn på olika aktiviteter och tror sedan att allt ska sköta sig själv, allt från tex ledare, skjutning till och från matcher/träningar och tvättning av tröjor.... Men varför kan inte fler av oss föräldrar ställa upp? Varför är det ALLTID samma föräldrar som ställer upp gång på gång och tror och tar förgivet att alla andra gör det. Jag blir så himla lack på detta. För er som känner er sugna på att ställa upp som gympa ledare i vår gymnastikklubb, gå in här och hör av er, vi behöver er!!!

9 kommentarer:

  1. Tråkigt!! och som jag sagt tidigare så hjälper jag dig gärna som stöd/extra ledare under hösten. Vill dock vara med några ggr först innan eftersom jag aldrig varit på barngympa innan haha men jag lär mig nog fort vad det går ut på :D

    SvaraRadera
  2. Visst är det toppen med alla föräldrar som ställer upp men samtidigt så får man nog ändå inte ta föräldrar som inte "ställer upp" som lata...vi är ju alla olika & jag själv förutsätter att dem som leder gympan gör det för att dem gillar det... & dem som inte vill leda gympa inte gör det för att dem inte orkar eller bryr sej utan för att dem kanske känner att dem helt enkelt inte ha egenskaperna eller inte få ihop det med livets pussel...Själv skulle jag inte vilja vara gympafröken däremot skulle jag kunna tänka mej att man tillsammans med sina småbarn som i mitt fall är 3 år leder den tillsammans i grupp.Alltså dem vuxna & barn som går har det.Tror det skulle gå med dem små eftersom man ändå inte lämnar dem själva samt att dem kräver inte så mycket mer än hopp & lek...långt blev det :) kram...

    SvaraRadera
  3. Alla föräldrar kan det vet jag. Jag kan inte säga att jag kan leda 5 åringar för det har jag aldrig gjort... Men jag försöker, för ställer vi inte upp som ledare så blir det ingen gympa... Jag har oxå häcken full med 3 småbarn och allt utöver det. MEN jag prioriterar det mina barn tycker om att göra... Men tyvärr så verkar det inte som om de flesta föräldrar gör det för sina barn.... Och tyvärr så kommer man nog se det resten av deras uppväxt vilka föräldrar som kommer att ställa upp i ur och skur. Samma föräldrar alltid...:-( Även skjutsning, som alla kan. Men som bara en bråkdel ställer upp på... Men så har det väl alltid varit och kommer alltid att vara, tyvärr:-(
    Långt inlägg blev det från mej med;-)
    Kram K

    SvaraRadera
  4. Tråkigt om det inte blir någon gympa för 5-åringarna.. En liten fråga bara, vilken dag är det tänkt att deras gympa ska vara på??
    kramar...

    SvaraRadera
  5. Fast där vill jag nog "försvara" mej själv...inte sugen på att leda någon gympa MEN ställer alltid upp på annat i ur & skur för mina barn!...har skjutsat på Felicia i fram & tillbaka i flera år på olika aktiviteter & kompisar hitan å ditan.En handling tar inte ut en annan.Sen är vi alla olika man kan ha 1 barn & inte orka eller kan så mycket annat pga jobb eller andra omständighetersen finns det dem som har 10 st barn & klarar av att ha många bollar i luften...kram på dej igen,Kate.

    SvaraRadera
  6. Men Kate: Detta inlägg var ju inte riktat mot dej så tar de inte personligt utan detta gäller almänt inom allt. Så du behöver inte "försvara" dej;-)!!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Ett litet tips annonsera på Skillingarydsidan annars har Friskis och Svettis något som heter Röris där man kan köpa cdskivor där man följer instruktioner väldigt smidigt!

    SvaraRadera
  8. Förstår det men man tar ändå åt sej lite när man känner att man flänger som en skållad råtta :)) tycker det är toppen med ni snälla som ställer upp som ledare inom både gympa,fotboll & hockey.Kram,Kate.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!