fredag 20 augusti 2010

Besök hos doktorn...

Förra veckan fick Alfred ett litet sår i sin hand, för varje dag som gått så har det blivit mer och mer inflammerat. Så på morgonen var det dax att ringa farbror doktorn. När jag ändå hade han på tråden så bad jag oxå att de skulle kolla hans stora halsmandlar som han verkar vara besvärad av när han sover och äter. Han snarkar och vaknar varje natt av torrheten i munnen och kan lätt dricka ett stort glas vatten.
Vi fick tid direkt på morgonen idag och åkte dit. Fick träffa en läkare, men en otrevligare läkare får man leta efter... Inte ett dugg trevlig och mumlade bara en massa på danska och tyckte att inflammationen inte var så mycket, och att det bara var att klämma ur lite och sedan vänta och se om det blev värre så fick vi komma tillbaka. Sedan var det dax att titta på han mandlar. Inte alls stora enligt honom.... Men inte enligt mej, (kolla in bilden vad ni tycker, dock lite sudig bild...??) Men han hade därimot massor av vätskeansamlingar bakom sina trumhinnor i öronen. Han frågade om han hörde dåligt? Där försökte jag skämta till det och säga att han aldrig lyssnar på oss, den lille olydige ungen. Men det skämtet gick inte hem hos farbor doktorn.... Så vad skulle vi göra nu? För att dra ytterligare på "problemet" så fick vi en ny till om 3 månader till vår husläkare för att se om det blivit bättre.... eller sämre.....
Sedan kom den mest underbara sköterska som varit med och frågade om jag fått några tips om hur och vad jag kunde göra för att lindra han snarkningar och vätskeansamlingen. Självklar hade jag inte fått det. Herregud det är ju "bara" en läkare som tittat på honom han har ju inga tips.... Men vilken tur att det finns underbara sköterskor på vår läkarstation som kan ta sig tid och berätta vad man kan göra för att han ska bli bättre!! Till henne vill jag ge dagens STORA ros!!!
Ibland undrar man faktiskt om en del läkare har fått sin licens i ett cornflakes paket???!
Och vill bara tillägga att jag vet riskerna med att ta bort halsmandlarna, med alla infektioner som kan sätta sig någon annanstans. Har själv tagit bor dem för 4 år sedan, men det är en helt annan historia....;-)

3 kommentarer:

  1. Felicia ser precis likadan ut i halsen,har alltid gjort.Tror barn överlag ser ut så.Halsmandlarna blir mindre med åren.Men om man får problem m snarkningar,andning mm så ska man ju ha hjälp!Sök på nytt tycker jag.Kram,Kate.

    SvaraRadera
  2. Tycker att jag har stora halsmandlar, men det är visst ingenting om man jämför med stackars Alfred..
    Du vet att du har rätt att byta läkare va? Finns fler som gjort det som vart missnöjda med "honom"...
    MVH Signe.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!