torsdag 5 januari 2012

Torsdag, nästan som en fredag...

Vi har haft en toppenkväll ikväll med goda vänner, mat och prat! De var evigheter sedan vi sist sågs. Jo vi sågs en sväng på natten innan julafton. Men innan det var de länge sedan...
En skön känsla att få uppleva den här torsdagskvällen som en fredagskväll och känna att: Jaha är det så här man har det på helgerna när man umgås med vänner;-) Man blir ju lite osocial när man ständigt jobbar helg, varje helg...
Iallafall hade jag redan bestämt mej för att göra en fisksoppa och bjussa på! Den går alltid hem (om man nu förståss gillar saffran och fisk;-)) och jag älskar den! Skulle lätt kunna äta soppan tills jag sprack;-) När jag sen söker på fisksoppe receptet så hamnar jag här på min blogg... De visade sig då, att sist de var här så bjussade vi då på exakt samma soppa...;-) Så det kan bli...;-)
Jag drack inte en endaste droppe vin, men jag smarrade i mej en portion av efterätten... Vem kan motså marängsviss?;-) Inte jag iallafall... Men jag tänkte att skippar jag de där glaset med vinet så kan jag istället få mumsa i mej den där portionen marängsvissen! Visst var det smart tänkt? Vad hade ni valt? Vinet eller svissen?;-)
Här ska ni får receptet på världens godaste fisksoppa! Jag gjorde en dubbel sats så att vi har till morgondagens lunch! *mums*
Bilden blev lite missvisande... Den är inte så äcklig som den ser ut;-) *fniss*
 
Fisksoppa 4 port
 
1 squash
½ purjolök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1½ msk tomatpure
2 fiskbuljonger
3 dl vatten
2 dl grädde
1 dl cream fresch
2½ dl vitt vin
400 gram torsk
300 gram lax
1 pk saffran
räkor
salt och peppar

Bryn purjon, paprikan,squashen och den pressade vitlöksklytan i smör.
Rör i tomatpuren, salt och peppar
Tillsätt sedan vattnet, vinet, grädden, cream freshen och saffranet och låt det koka en stund.
Tillsätt sedan torsken och laxen och låt de sjuda i ca 10-15 minuter
Lägg sist i räkorna och servera med ett gott bröd!

Lycka till!

6 kommentarer:

  1. Jag hade ärligt talat valt vinet istället för svissen.
    Men jag hade också kunnat tänka mig två portioner av fiskgrytan!

    SvaraRadera
  2. Marrängschwissen helt klart!!
    Vin smakar ättika... Hehe!

    Soppan ser verkligen supersmarrig ut!!

    Jag är ganska ny här, och jag gillar verkligen Din blogg. Känns så härligt ärlig och spontan!

    Kram, Moj

    SvaraRadera
  3. Låter gott det där. Jag hade valt vinet!!
    Kram Anki P

    SvaraRadera
  4. Idag fredag, ska jag ha mysmiddag alldeles solo och gott ska det bli. Ha en underbar morgon!

    SvaraRadera
  5. Åh det låter gott ! Måste provas en dag, har nog aldrig ätit fisksoppa i hela mitt liv :/
    Kram

    SvaraRadera
  6. Mmmmm, gott!! Ska jag absolut testa någon dag! Tusen tack för ALLT mellan himmel och jord som du delar med dig!! ❤

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!