torsdag 17 februari 2011

Sova på nätterna, vad är det?

Jag sitter här och funderar på varför inte vår blivande lilla 1 -åring vill sova på nätterna. De går verkligen i perioder med hans sömn och just nu är den i botten... Inatt var det den 3:e natten som han var vaken. Ja då menar jag inte att han bara vaknar till och tar lite välling och sedan somnar om. Nej då ska han vara vaken i flera timmar... Inatt var han dock "bara" vaken i lite mer än en timme, så de var rena lyxen;-) De andra nätterna har han varit vaken upp till 3 timmar och vägrar ligga stilla, så då fattar ni att 1 timme är lyx...;-)

Herregud jag har ju helt glömt bort hur de är att ha struliga barn. Alfred var en riktig liten strulpelle på nätterna och sov aldrig. Men de har jag redan glömt bort...;-)

Tillbaka till Fabian... Jo och vilket humör han har vår lillebror... *suckar* Götapetter vad han kan skrika den lille mannen och får han inte som han vill på nättern, blir han till en upp och nerböjd ostbåge.... Uj uj vilket temperament han har. Fattar inte av vem han har fått de...;-) *visslar lite för mej själv och himlar med ögonen*

Hur har era små ettåringar varit eller är? Kan det vara så att de händer väldigt mycket i hans liv nu med utvecklingen , mat eller vad? Som sagt, har ju bara haft 2 barn innan men kommer ju inte ihåg...;-) Något som börjar märkas mer och mer nu är att Alfred och Fabian har en väldigt stor glädje av varandra, så jag kan skarpt rekommendera att skaffa tätt mellan syskonen även om jag alltid har varit imot det förr. Tur att man kan ändra sig då;-)

Bör tillägga att han bara vill ligga i sin säng. Har aldrig sovit hos oss. Önskade ibland på nätterna att han åtminstonde kunde somna hos mej och att jag sedan kunde bära över honom till sin säng igen, men icke. Han ska ligga helt själv... De är annat mot storebror Alfred som BARA ska ligga hos oss och helst PÅ mej;-)

3 kommentarer:

  1. Mina killar har alltid varit duktiga på att sova men då har vi varit rätt stränga på att dom ska ligga i sina egna sängar. De ggr dom har legat i våran säng kan jag nog räkna på en hand å de e dom gångerna dom har haft typ hög feber vilket inte är alls många ggr =)

    Kram Ulrika

    SvaraRadera
  2. Äldsta sonen har alltid sovit bra (Jag som trodde man gjorde alla misstagen med första barnet?) :-)
    Mellansonen däremot sover sådär, fortfarande. Nu har jag sådan tur att sambon springer upp till honom på natten. Men å andra sidan har jag en annan liten "talle" som väcker mig och bara vill åt mina bröst! :-D

    SvaraRadera
  3. Förstår hur du har det, Judit har alltid sovit bra även om det ett tag nu varit i vår säng. Däremot är det sämre med min egna sömn, tror det beror på att jag inte kan ligga som jag vill.

    Men trött blir man oavsett, och lite tjurig och lättirriterad oxå kanske?

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!