måndag 26 november 2012

Snabbt, enkelt och relativt billigt!

Jag hamnar ofta i hjärnsläpp när det kommer till att göra matlista för veckorna... Jag vill gärna ha allt planerat och inköpen för veckans mat görs oftast på söndagen och ibland görs även en del av veckans mat då oxå!
Hjärnsläpp var det ja... Idétorkan är hemsk just nu på vad jag/vi ska servera på vårt bord om kvällarna och i matlådan.
Så förra veckan bestämde vi oss för att prova en såndäringa matkasse som så många andra familjer gör! Vi tog våran från grannbyns ICA butik!
5 olika maträtter, 5 olika lätta recept för en summa av (första veckan) 495 kr för 4 pers och sedan kommer det att kosta 695 kr7per vecka! Leverans ända hem till dörren och maten smakade vääääldigt bra idag!
Till och med Jonas som säger att han inte kan laga mat, lagade mat idag! ;-) Plötsligt händer det och han tyckte till och med att det var roligt och enkelt;-)
På menyn idag var det svamp- och färsbiffar med krämig pasta och sallad. Roliga maträtter som vi aldrig annars skulle lagat!
Imorgon blir det: Ugnsbakad lax med lime, onsdag: Quornfilé med couscous, torsdag: Ugnspannkaka med råkostsallad och på fredag: Vinkokt kyckling!
Tycker vi att denna maten kommer att smaka bra, så kommer vi garanterat att köra denna matkassen varje vecka! Härligt att slippa stå och våndas över vad man ska laga på söndagarna! Och jag tror banne mej att detta bli billigare i längden än att gå och handla på halvtom mage en söndag eftermiddag när man är sugen på allt och det stoppas både de ena och det andra i korgen;-)
Nu behöver vi bara handla lite frukost och god helg mat!;-)

8 kommentarer:

  1. Ja den där kassen har jag också funderat över ett tag nu...men vet inte riktigt...ett av mina barn är sååå kräsen så jag funderar på om där hade varit nåt at käka för henne egentligen....men man borde ju testa om inget annat.
    Jag planerar in kommande veckas middagar på söndagen och handlar sedan på måndagen lr söndagen så jag har hemma allt till det som ska lagas.
    När jag sen är ledig så passar jag på och gör storkok för det är så himla smidigt att bara ta upp en middag och koka pasta , ris eller potatis till det.
    Ha en bra vecka !

    SvaraRadera
  2. Jag har haft Linas Matkasse varannan vecka och var helnöjd.

    SvaraRadera
  3. Åh så gott det såg ut. Själv provade vi Linas matkasse för nån vecka sen, men på bara två pers kändes det lite dyrt och jag blev tyvärr inte så imponerad av maten heller.
    Ska bli kul och läsa vad ni tycker om ICA´s :)

    SvaraRadera
  4. Skall testa ICAs också nu. Fast vi skall ta Tre dagar i veckan istället!

    SvaraRadera
  5. hoppas ni blir nöjda och fortsätter :)
    jag är ju ett matlagningsfreak så det är lååångt till matkasse för min del :P

    SvaraRadera
  6. Har kört coop's kasse ett tag nu, varannan vecka. Goda recept, men jag kommer ändå att ta över planerandet själv, i alla fall ett tag så får vi se sen. Maken äger ju en kött/charkbutik så det blir lite "fel" att köpa...
    Kram

    SvaraRadera
  7. O det såg riktigt gott ut !!
    Har med funderat på att testa det där, fast genom City Gross. Misstänker att det är samma grej bara att de kommer från olika mataffärer :) // Tina

    SvaraRadera
  8. Jag har velat pröva någon kasse ett tag, men vi är lite svåra i den här familjen... ;-) Så jag kikar på hemsidor ibland och hittar lite nya recept då och då istället.

    Funkar bra för mig, mindre bra för killarna som BARA vill ha Spaghetti Carbonara... ;-)

    Lycka till och det skall bli så kul att läsa vad ni tycker. :-)

    Kramiz Emma

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!