fredag 16 november 2012

Försvinnande goda!

Igår när vi kom hem så stod både matlagning, städning, tvättning och griniga ungar på schemat. Mitt i allt valde jag att klämma in lite bak oxå. Ja men lika bra när man ändå har häcken full! Japp jag jobbar bäst under press;-)
När jag ändå bakade stenåldersbrödet, så passade jag även på att göra kladdkakemuffins med fyllning till min kära familj och mina fina arbetskompisar! Så klart att fredagar ska firas med lite extra och så firade jag att jag varit på jobbet i 2 månader!;-)
Kan verkligen rekommendera er att baka dessa godingar! De var försvinnande goda, ja iallafall om man ska gå efter kollegorna och familjens omdömen!

Kladdkakemuffins
Ingredienser:4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smält smör
30 folieformar (stora)

Fyllning:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Gör så här:
Kakan: Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och salt. Tillsätt smöret och mjölblandningen till äggsmeten och blanda väl. Fyll ungefär hälften av formen med smet och ställ in i ugnen 10-12 min 200 C.
Fyllningen: Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något. Häll det sedan omgående i formarna (inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om).
Och för att festa till det lite så la jag på en nobless kaka på toppen!
Ät dem direkt eller ställ dem i frysen för att stelna. Plocka fram dem strax innan de ska serveras.
Servera med grädde och bär!
Det blev lite smet över och jag kan lova att den försvann i ett nafs när dessa 3 killar fick sätta skedarna i bunken! Choklad ÖVERALLT! Vilket resulterade i bruna köksstolar istället för vita...;-)

2 kommentarer:

  1. Mums så gott, det där måste provas! Kram

    SvaraRadera
  2. Så gott det såg ut!! Kanske jag också ska bjuda till och bjuda familjen på detta i helgen... Tack för receptet! KRAM

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!