måndag 26 november 2012

Det här är dalmål det!

Dalkulla som jag är enda in till själen, så kommer jag att alltid behålla min dalmålsdialekt!
Jag tycker att det bara låter så fruktansvärt töntigt så jag kan dö en gnutta när folk lägger till annan dialekt än vad de egentligen har bara för att de bott på ett annat ställe i några veckor år...
Okej att ja måhända inte har all den dalmålska dialekten kvar som jag hade när jag bodde i Malung. Men nog finns den där, men kanske finns det ett litet slag av en blandning med småländska;-)
(Det roliga är att Alfred har fått en liten släng av dalmål i dialekten. I lööööv med tanke på att han alltid har bott här i småland i hela sitt liv! Snacka om att jag har påverkat honom *fniss*;-))
Iallafall så hittade jag denna underbara översättning på dalmål på fejjan! Jag fnissade högt för mej själv och jag inser att jag nog ändå har lagt av med mycket av min dialekt när jag läser detta!;-) Jo för så här grov dialekt pratar jag nog inte nu efter att ha bott utanför dalarnas gränser i över 13 år!

7 kommentarer:

  1. Haha det där är grovt dalmål om något. Jag har turen/oturen att inte ha så mycket mål då båda mina föräldrar är inflyttade och därför inte pratar så mycket mål själva. :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Haha! Dalmål är så charmigt.

    SvaraRadera
  3. Haha, låter mer som borlängemål . Folk har i Skåne skrattar alltid åt mig när jag säger bäääch och inte beige. Tyvärr så efter 18 år som utflyttad dalkulla så låter jag som Jonas Bergqvist. Men vissa ord försvinner aldrig/ skånekullan

    SvaraRadera
  4. Dalmål är så mysigt tycker jag. Jag är ju också dalkulla, men inte en ton dalmål. Var ju ca ett halvår när vi flyttade därifrån så jag kanske har dispans på dialekt-avsaknad ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Det är 11 år sedan jag flyttade ifrån kära dalarna. men inser att jag är och kommer förbli dalmas. dalmålet finns där. kommer nog alltid att prata mål.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!