söndag 4 november 2012

Det finns ljus och finns det ljus...

Det finns värmeljus och så finns det värmeljus... Några är svindyra, andra skitbilliga. En del kan vara riktigt dåliga, medans andra är riktigt bra och håller en brinntid på flera timmar!
Jag har köpt hem både billiga och dyra ljus genom åren. Jag har svurit över svindyra ljus som funkat skitdåligt och knappt brunnit och sedan slocknat efter bara en timme....
Ikea med sitt storpack och med bästa betygen, ja visst. Men då måste jag åka 4,5 mil bort för att investera i en sådan påse och hur dyra ljus blir inte det då?;-)
Hemköps egna har jag köpt en del och de var nog normalpriser på dem. Men så snålade jag till och köpte eldorados värmeljus, 75 pack för runt 30 spänn! Vilka kanonbra ljus! Har aldrig förr haft så bra ljus! En brinntid på över 4 timmar, inga fjuttiga lågor och med ett kanonpris!
Så dagens tips till er får bli, köp eldorados värmeljus om du vill ha bra ljus! Jo för det går åt en hel del värmeljus nu i det mörka höstrusket, iallafall hos oss;-)
(De mönstrade ljuslykotorna kommer från Tina och Översten här i byn och glaslyktorna från IKEA. Zinkfatatet kupan och likaså blomkrukan;-))

7 kommentarer:

  1. Har inte provat Elforados, men väl Ikeas. Tyckte Ikeas va bra förut, men de jag köpte där senast suger! Kort brinntid, dålig låga och hälften av ljusmassan kvar när de slocknar :( Nu har jag köpt ICAs istället och de är jättebra! Lite dyrare, men jag vill å andra sidan inte ha så jättemånga tända samtidigt efter att jag läste i råd & rön att både stearin och paraffin bildar partiklar, som är skadliga för hälsan, när de brinner.
    Tack för en bra blogg!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset. Här eldas pengarna upp bokstavligen talat.

    SvaraRadera
  3. Ska kika efter dom nästa gång, tack!

    SvaraRadera
  4. Tack för tipset, vi gör av med massor av ljus.

    SvaraRadera
  5. Tack för tipset om Eldorado, då får jag prova dom nästa gång! För övrigt så håller jag med anonym här ovanför, IKEAs värmeljus var bra förut men nu är det ju hälften kvar när ljuset slocknar så det blir ju inte särskilt ekonomiskt iallafall! Dessutom fladdrar dom en massa :-(
    Tack för din härliga blogg förresten!Hittade hit för nån vecka sen och nu är du favorit! Kram!
    /Annika i Göteborg

    SvaraRadera
  6. Håller med. Köpte nån sort som är kass, kommer inte ihåg vad de heter, och är suuuur eftersom jag får byta hela tiden! Eldorados är faktiskt bra :-)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!