tisdag 17 maj 2011

Dagens middag!

Till kvällsmat gjorde jag världens enklaste och godaste kvällsmat! Det var extra pris på fläskkotletter denna veckan på Hemköp och som den sanna smålänning jag gått och blivit så nappade jag givetvis på det och köpte så många förpackningar som man fick;-)
Så kvällen till ära lagade jag sås med fläskkotlett, ja jag hittade på detta receptnamn just nu för att de finns inget namn på det;-) Men för er stressade småbarns föräldrar, studenter, arbetande människor, pensionärer här kommer världens enklaste och fortaste recept! Det tar max 2 minuter att göra och sen sköter det sig helt själv! *me like*


Allt du behöver är:
6-8 fläskkotletter (Man kan även laga detta med kycklingfile, fläskfile, fläskytterfile eller vad det nu är det ni vill laga;-) Allt går liksom;-))
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 tsk samba oelek
0,75 dl soya
Blanda ihop alla ingridienserna. Lägg köttet i en ungfast form och häll sedan "såsen" över köttet. Sätt in formen i ugnen på 175 grader i ca 1½ timme (beroende tjocklek på köttet) Jag hade mitt inne i ca 1 timme med fläskkotletterna!
Till mitt kött och sås serverade jag klyftpotatis och en fräsch sallad!
(Köttet och såsen får en väldigt mörk färg när det är klart, men det är inte bränt utan det är soyan som ger en sådan stark färg!)
Lycka till!!!

14 kommentarer:

  1. Såg riktigt smaskigt ut! Här äts kotletter mer än något annat. Vi är nog lite miljöskadade? Fläskfile, vad är det...? Ha ha! ;-D

    SvaraRadera
  2. Såg riktigt gott ut! Det får vi testa när idétorkan sätter till. Här har vi ätit pastagryta med köttfärs. Också väldigt smidigt att göra, få ingredienser men gott.
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  3. Mumsfilibabba!!
    Nu blev jag hungrig!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Såg riktig mumma ut :) ska absolut pröva det någon dag.Älskar både sambal oelek & mat som "sköter sej själv" /kram,Kate.

    SvaraRadera
  5. Åh!!
    Det tackar vi för, nu vet jag vad min familj ska få för middag någongång under veckan.;-)
    Krrrrrrrrraaaaaaaaaammmmmmmm!

    SvaraRadera
  6. Tack så mycket! Kul att du gillade både naglarna och bloggen!

    Söta killar du har:)

    SvaraRadera
  7. Ser supergott ut Karro. Men du.. du har ju grädde på bildern med. Ska den i såsen oxå?? Självklart ska jag göra detta!! Kram

    SvaraRadera
  8. Ha ha klart att de ska vara grädde, hade glömt o skriva de... Tack Evelina för att du påmminde mej!
    Kram K

    SvaraRadera
  9. Festligt, jag pratade med Magnus om något liknande i morse men han ratade det för han trodde koteltterna skulle bli torra i ugnen, blir dom inte det alltså? Tycker det låter jättegott, vi äter aldrig fläskkotlett, just av den anledningen att vi förutsätter att det bli torrt....
    Kram

    SvaraRadera
  10. Jag provade detta receptet för någon vecka sedan fast med kyckling, blev riktigt gott och kycklingen blev helt perfekt efter 1,5 timme :)

    Kram

    SvaraRadera
  11. Verkligen enkelt! Perfekt. Och jag älskar sambaloelk:)
    Varför har våra bloggintressersde försvunnit? Vet du?
    Kram!!!

    SvaraRadera
  12. Älskar enkla recept! Tack för tipset, detta ska provas. Kram/Madde

    SvaraRadera
  13. Hej!! hur mycket grädde ska de va? å är de hela kycklingfilé bitar man kan ha?? :)
    kram cecilia

    SvaraRadera
  14. Hej igen läste lite i "syne" om grädden för de stod ju 3dl :) kram cecilia

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!