tisdag 14 februari 2012

Nej det blir ingen flicka!!!!!

Inom loppet av en vecka har jag fått frågan 2 gånger: -När ska ni skaffa flickan då?? Jag blir lika arg, ledsen, besviken och fundersam varje gång den kommer. Vi ska INTE ha fler barn och vi kommer ALDRIG att få en flicka. Gud har gett oss 3 helt underbara pojkar som jag är sååå djupt tacksam för att vi fått!
Klart som korvspa att jag oxå skulle vilja ha en flicka. Men jag skulle aldrig i hela livet byta ut mina älskade boys för en flicka.
Alltså det här med att prata kön är sååå jäkla svårt och hur man en vänder och vrider på det så kan det bli såå fel...
Jag har aldrig någonsin känt mej besviken när mina jag fått mina grabbar. När de kommit upp på bröstet och jag fått reda på att det varit pojkar, ALDRIG.
Men så sitter jag här med mina tankar och funderar, vrider och vänder på det. Om..Ja tänk om. Fast jag vet att det aldrig skulle bli något om;-) Men om jag skulle med 100% veta att jag skulle få en flicka, skulle vi då skaffa en 4:a? Ja, men oxå nej... Skulle jag mot all förmodan bli gravid igen och få en pojke till så skulle jag faktiskt inte bli ledsen. Inte som jag känner nu iallafall... Klart att jag hade tankar när jag väntade Fabian att han kanske skulle vara en liten flicka. Men när han sen föddes så försvann liksom de tankarna. Då var jag bara så grymt tacksam att han var frisk och allt hade gått bra!
Men det är klart att jag skulle vilja ha en flicka i familjen;-) En flicka som som skulle bli precis som mej, galen och med full av humör som jag kunde klä i rosa stora fluffiga klänningar;-)
Ja ni ser, jag vet inte hur jag ska vrida och vända på detta. Jag frågar mej själv och jag försöker svara, men kommer liksom inte fram till något...
Men varför är detta med kön så himla viktigt egentligen?? Hade jag haft 3 flickor så vet jag att folk aldrig hade frågat mej om när vi skulle skaffat pojken...?
Jag är iallafall oerhört tacksam för mina 3 guldklimpar som simmade in fort som attans i mej och att de blev just dem! Starka pojkar jag har som lyckades överleva tjejspermierna! *fniss*
Tyvärr är den där bilden av den "perfekta" familjen uppbyggd så här: Mamma, pappa,pojke och flicka.... Jo för visst är det så? Kolla tex alla filmer och serier... Där har de liksom inte 2-3 av samma kön, nepp en av varje ska det vara...
Ja det är tur att man inte är så "normal" då... Nej inte heller där;-) Nepp för här kör vi på mamma, pappa, pojke, pojke och pojke!!! *lovley*

24 kommentarer:

  1. Haha de frågan får man även som flickmamma;) Men så fåning fråga - för man kan ju liksom inte välja i alla fall! Kram Maria E

    SvaraRadera
  2. Känner sååå väl igen tankarna om detta ämne, med mina tre pojkar. Tror jag ska blogga om mina tankar också någon dag.

    Hade ni haft tre tjejer hade förmodligen din SAMBO fått frågan om när ni skulle skaffa pojken, inte du. Helt galet, men folk är ganska puckade.... :-P

    SvaraRadera
  3. Ja, vi får ofta en sån kommentar "När ska ni skaffa en liten tjej?", "Vill ni ha fler barn? Ja, ni måste ju ha en liten prinsessa med!"... T.o.m våran barnmorska på BVC tjatar om det? :O Väldigt irriterande, jag vet aldrig vad jag ska svara... Jag kan tänka mig 1-2 barn till, men inte för att jag vill "försöka göra en flicka", skulle bli superskoj med ett helt grabbgäng med :) men precis som du skriver är det såklart man tänker tanken ibland att det vore kul med en dotter, speciellt då man blir äldre och kunna snacka på ett helt annat sätt med... Men jag har vant mig vid att vara en "pojkmamma", så tanken på en flicka känns långt borta ;)

    SvaraRadera
  4. Som om du ens kan välja att få en flicka ;P
    Plumpa kommentarer..! Men jag vet.. Skaffa ett fotbollslag så kanske, kanske det blir en tjej.
    Folk tycker så mycket åt en. Du är ju världens bästa pojkmamma, ja näst efter mig då ;) Hehe.

    Den där flickdrömmen är ju normal. Det är den inre längtan av en minikopia. Jag har oxå haft den. Men har världens finaste son som jag inte skulle vilja vara utan för något i världen!
    /Stolt pojkmamma ;)

    SvaraRadera
  5. Hej. Ja tänk att andra alltid ska lägga sig i vad man får, pojkar eller flickor,,, vi miste en liten son som vi hade kämpat i 5 år för att få, sen kämpade vi i 5 år till innan vi till slut fick en dotter, sen dog en liten i magen i v 17,, och sen kom dotter nr 2 då sa folk, man synd att ni inte fick en son igen!! vi var så glada över våra 3 barn, en liten ängel och 2 tjejer på jorden,, men folk tyckte synd om oss som inte fick en son!!! Ja tycker dina killar är jättecharmiga! Kram Mona(som tittar in här varje dag;) älskar din blogg!!

    SvaraRadera
  6. Hoppas du haft en underbar allahjärtansdag :)

    Tänkte tipsa dig om min ena tävling som går ut i morgon onsdag. Du kan vinna presentkort på hejbaby.se ! Gratis barnkläder är ju aldrig fel :)

    Passa på att vara med, klicka här:

    http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2012/january/vinn-presentkort-hos-hejbabyse.html

    Kram

    SvaraRadera
  7. när jag fick min andre pojk hörde jag kommentaren: "vad synd"... fy fan säger jag om sånt.
    så fick jag tredje pojken - då yppades inget.
    så gick det 10 år - på pricken.
    dagen före tredje pojken skulle bli 10 år fick jag flicka nr ett.
    och sedan knappa tre år senare flicka nr två.
    men jag har aldrig ens tänk tanken på kön. nu i efterhand kan jag dock konstatera att det varit praktiskt med först pojkarna i en kull och sedan flickorna. bara så. och att barnen står varandra väääldigt nära är en sån fröjd för en själv som förälder.
    kram från big mama i dalsland//

    SvaraRadera
  8. När vi fick vår tredje flicka tyckte vår granne så synd om oss att han till och med glömde säga grattis ;)

    SvaraRadera
  9. Var glad och tacksam för dessa underbara killar! Mycket enklare att sköta än flickor sedan;-)
    1000 tack för tittin hos mig:-)

    SvaraRadera
  10. Modigt inlägg, som väcker tankar och känslor.
    Tror många har fått samma undran/fråga från omgivningen, som har fler barn av samma kön. Hur tänker vi/människor igentligen!!..
    Barn är underbara gåvor!
    Varför måste vi ha av rätt "antal" i alltmöjligt här i livet, allt ska vara så "lagom" och "rätt".
    Vem sätter dessa normer, vi?!
    /Lycklig morsa till två boys!
    ;-))

    SvaraRadera
  11. Man får väl tänka att man är omringade av grabbar och det är ju inte helt fel;)
    Alltid nån som beskyddar sin mor:)
    Nu har ju jag bara Milo men om/när vi skaffar ett syskon så spelar det ingen roll vad det blir:)
    Kram

    SvaraRadera
  12. Har också fått den frågan 1000 gånger, och nu när vi ska ha nr 4 så säger alla "hoppas det blir en liten flicka nu då"... Och mitt svar blir alltid, för oss spelar det ingen roll,jag har faktiskt aldrig haft någon längtan efter att få just en flicka, tycker det är alldeles fantastiskt underbarn med dom små killarna jag fått och det spelar oss verkligen ingen roll vad det blir denna gången heller. Det är ju ett barn, helt unikt och eget i sig själv så kan väl könet inte spela någon roll!
    Kram till dig!

    SvaraRadera
  13. Förstår irritationen - det är väl den där normen som alla skall leva efter. Trist egentligen!
    Själv är jag mer less på folk som frågar " När ska ni ha syskon då" i tid och otid. Inte till oss - för vi har redan deklarerat tidigt att vi inte kan få barn på vanlig väg. Men för alla andra som lider i det tysta är det som ett knytnävsslag rakt i magen. Sånt tänker inte folk på heller tyvärr - de utgår från att varenda en kan få barn på första försöket.

    SvaraRadera
  14. folk är så korkade, så är det bara :) du har 3 underbara barn!

    SvaraRadera
  15. Ingen varning idag när man tittar in här! Tycker ofta folk kläcker korkade kommentarer. När vi väntade vår tre sa alla nu vill ni väl ha en pojke? Nää vi ville ha ett BARN att det sedan vart en pojke var bara bonus! Du när grabben växt vill jag köpa hans stjärnbyxor! :-)

    SvaraRadera
  16. Jag har ju två pojkar jag, å redan på BB träffade vi ett föräldrapar med en nyfödd bebis precis som vi som beklagade att vi inte fått en av varje?!
    Jag kontrade med: att herregus så skönt, då får vi ju bryta mot tvåbarnsnormen å skaffa en trea utan att folk höjer på ögonbrynen åt det!
    En av varje, jo ja tackar, det har jag en Viggo å en Leo!

    SvaraRadera
  17. Hummm knepigt, jag har 2 grabbar och e nöjd med det...tror ändå inte jag blivit nån bra tjejmamma ;-) skämt å sido, jag kan faktiskt höra mig själv säga -åååå men va blev det? Men va kul!!oavsett vad svaret blev, och genast kommer jag på mig själv..att va sa jag nu? precis som om det varit tråkigt med det andra könet?! Alltså man säger Va kul till båda och så ska man börja förklara sig^^ så typskt mig =D Jag är övertygad om att oavsett vad man får så blir man glad, vilket man ska vara!! Melvin har varit min lilla "girly" hela tiden men nu vill både han och jag bli lite tuffare -han är trött på att vara "tjej" hihihi. Han sa innan att han skulle bli tjej när han blev stor och det sa jag att han gärna fick men det har liksom vänt nu, han poängterar alltid -Men jag är en kille =D sötisen. Kram Emma

    SvaraRadera
  18. förstår precis vad du menar. och den frågan är minst lika irriterande att få som - 'var det planerat?' vem 17 har med det att gör autom jag och min man???

    vi har precis fått vårt tredje barn, hade två fina killar innan och nu blev det en tjej. visst är det jättekul. men jag hade varit precis lika glad och tacksam för en pojke till!

    varför varför måste man ha en av varje?

    det är ganska praktiskt att ha flera av samma sort med tanke på kläder och sånt. det här kommer att bli en liten pojkflicka, som får springa runt i blixten mcqueentröjor och döskallestrumpor. (även om jag som mamma nog kommer att frossa i det rosa också, bara för att jag själv älskar det!) kram

    SvaraRadera
  19. Som mamma till tre tjejer har jag aldrig fått den kommentaren. Tror nog att det ligger lite i som du säger att man ofta önskar sig ett barn av sitt eget kön för det är lättare att relatera till. Men oavsett vad det är i magen så älskar man alltid det lika mycket. Även om det kommer ut en som är skadad på ett eller flera sätt, för det är ditt! Barn, som du alltid kommer att älska.

    Visst hade jag en liten önskan om att det skulle ha varit roligt om det hade varit en pojke någon utav gångerna, men dom som kom till oss var ju dessa tre fantastiska töser som jag för allt i världen inte skulle vilja byta ut. Då eller nu eller sen.....kanske låna ut dom en stund när dom trotsar som mest med oss o varandra..;)

    Caroline

    SvaraRadera
  20. man får de barn man får...om man nu ens har den möjligheten...själv har jag två grabbar o en bonustjej o har förstås också fått den frågan, men tycker inte det gör så mycket iaf inte så jag skulle ödsla nån energi på att irritera mej på det, det finns värre! Ha en bra dag ;)/ Fia

    SvaraRadera
  21. När jag väntade trean så ville jag helst ha en flicka (hade pojke och flicka) men det är ju tabu att säga att man önska ett speciellt kön. Jag reagerade på ett konstigt sätt när jag fick reda på att jag väntade en pojke(fv prov),kände mig lite ledsen och sen glad på samma gång att provet var ok. Tror faktiskt att jag lite grand sörjde att det inte var en flicka. Men sen när lille älsklingen äntligen kom så var det bara så rätt, så fin, så perfekt och fulländat. Så nu har jag världens bästa storebror värdens bästa stora/lillasyster och världens bästa lillebror. Famljen komplett.

    SvaraRadera
  22. Å andra sidan tycker jag att du gör samma sak när du "förlöjligar" syskonpar av olika kön och sätter normal-lycklig-underbar-stämpel på det. Vi har en av varje kön men det var ju, precis som för er, inget "eget" val. Även vi fick kommentarer då andra barnet föddes. "Nu är ni klara med barn då" eller "ja, då behövs det inga mer" som om vi skaffade nr 2 med syfte att få en av varje kön och inte av den anledningen att vi ville ha ett till barn att älska! Vi borde nog alla bli bättre på att tänka på barnet efter vilken personlighet barnet har och inte efter dess kön!
    /Tessa

    SvaraRadera
  23. Vet precis vad du menar, jag har 3 flickor och folk tycker synd om oss for att vi inte fatt nagon pojke. Alla verkar ta for givet att vi ska forsoka igen, bara for att fa en pojke...! Jag ar overlycklig over mina 3 tjejer men slutar aldrig forvanas over ala korkade kommentarer man far. Klart jag skulle blivit glad om jag fatt en pojke ocksa men huvudsaken ar ju att de ar friska.
    Du har en fin blogg och grattis till viktnedgangen, du inspirerar mig!
    Kram Jen

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!