söndag 8 maj 2011

Klumpiga kärring om mina barns kön...

Åter igen blir jag ledsen, förbannad, förvånad och ilsken... Och allt detta beror på att jag åter igen har fått frågan om mina barns kön....
Igår på marknaden kom jag och barnen till ett fik. Träffade en gammal arbetskompis som jag inte träffat på länge. Innan hon knappt hinner säga hej så uttrycker hon sig: - Jaha här kommer du med alla dina pojkar.... (Inte barn, utan POJKAR...) Lite undrande tittade jag på henne och svarade: -Jaaa! Sedan fortsatte hon: - Jaha hur många barn ska ni få innan ni får en flicka då? -För de är väl det du är ute efter? Här hade jag hamnat i total chocktillstånd och bara stod och gapade med en megastor ont i magen... -Nej jag skaffar inte barn för deras kön utan för att få ett barn... Vände på klacken och gick därifrån.... Detta jävla skitsnack får mej att må så himla dåligt. Hade jag haft 3 stycken tjejer så vet jag att hon aldrig ens skulle kommenterat mej... Ja men självklart skulle jag oxå vilja ha en liten dotter, de förstår väl vem som helst. Specillt vi som "bara" är pojkmammor. Men nu valde gud att ge mej 3 härligt friska pojkar och jag är sååå underbart lycklig för det!
Men när människor säger sånt här så blir jag bara sååå ledsen, va fan tror dom om en? Skulle jag inte älska mina pojkar för att dom är pojkar? Vadå alla mina pojkar? Dom är ju för sjutton bara 3 stycken....

19 kommentarer:

  1. Bra gjort att du vände och gick!!
    Hoppas hon lärde sig något av det, grrrr....
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Det var bland det fräckaste jag hört! Folk kan vara så förbannat knäppa ibland, att man nästan ramlar av stolen. Bra att du gick. Det är säkert en avundsjuk bitter människa. Usch... Och du har tre drömbarn! Söt-Pellar...
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Nämen, helt otroligt!!!
    Nu har ju jag barn av båda könen, men jag fick en liknande konstig kommentar när jag var gravid med tredje barnet, då någon inte kunde förstå varför vi ville ha ett barn till när vi redan har fått en av varje...(ifrågasätter du mitt val att skaffa fler barn?) eller varför vi aldrig tog reda på barnens kön innan de föddes... Vad spelar det för roll?
    Äh, man får ju hoppas att de bara inte tänker sig för...
    Kram på dig och dina fina barn!!!

    SvaraRadera
  4. Ja jag skulle ha blivit helt förbannad! Å blir det nu fast jag bara läser om det...
    Du gjorde helt rätt som kläckte det du gjorde och sedan gick! BRA!

    KRAM

    SvaraRadera
  5. Jaaa, för fasen vad bra att du vände på klacken och gick! Hur faaan tänker folk???!

    SvaraRadera
  6. Nejmen vilken sak att säga.. Bra att du valde att gå. Och jag förstår att du blir ledsen men strunta i henne, hon är inte värd din energi!
    KRAM!

    SvaraRadera
  7. Det var något av det spånigaste jag har hört! Mina kusiner är tre killar och min moster har nog hört mycket dumt om det men aldrig något så fräckt.
    Starkt att du fann bra svar på tal och att du gick!

    Kram

    SvaraRadera
  8. Jag förstår precis hur du känner, med fyra döttrar får jag ofta höra liknande kommentarer.
    Jag är jätte stolt över mina fina tjejer, och har aldrig önskat något annat kön på dom, men när man säger det så tror folk att jag ljuger, och det gör mig fly förbannad.

    SvaraRadera
  9. Tänk så här :
    Tanten mår själv dåligt över någonting och vet helt enkelt inte att tänka annorlunda. Något fattas för henne (det behöver inte vara en pojke eller flicka) det kan vara så att det fattas barn överhuvudtaget och då tror jag att många inte alls förstår. de har lagt fokus på ett annat plan liksom. Ta inte åt dig Karolin, utan njut av att du vet vad du tycker och att du mår bra. Den här människan mår antagligen jättedåligt över något och lägger fokus på att tänka påoch kommentera andra istället.

    Själv har jag ju som du vet tre härliga pojkar. Det blev ingen flicka för oss heller kan man då säga, men det var ju själva barnen jag ville ha.

    Skaka nu av dig ilskan och var glad för att DU är en klok och trygg människa och mamma till dina goa barn :)

    SvaraRadera
  10. Vilken, fullständigt korkad, människa! :-O
    Jag förstår precis hur du känner. Tror sjutton att man älskar sina barn (pojkar) över allt annat! Inte tusan skaffar man barn för att få ett KÖN...?!

    Sen kan man ju, som sagt, önska att sig en liten flicka, men det är ju inte så att man fortsätter skaffa 8 st barn bara för att se hur länge man kan hålla på innan man får som man "vill"...! :-P

    Kram på dig och dina pojkar! ;-)

    SvaraRadera
  11. mycket underlig kommentar... varför skulle det spela roll? att ni fått fina friska barn är väl huvudsaken.

    SvaraRadera
  12. så jävla korkad. vissa saker säger man bara inte, det är bara för lågt. men ett bevis på att vissa har lägre iq än andra. jag har oxå fått frågan om jag inte är liiiiiite besviken på att det blir en till pojke. ehh nej??? snarare överlycklig och tacksam som fan!

    SvaraRadera
  13. Man får precis lika många och korkade kommentarer när man har tre flickor som vi har. Vet inte hur många gånger Mikael har fått frågan om han inte vill ha en "liten hockeyspelare" också. Så korkat!!! Jag har haft tre supertuffa graviditeter och är jättetacksam för att jag har fått tre friska barn, oavsett vad det är för kön på dem! Kram till dig och grabbarna!!

    SvaraRadera
  14. Förstår dig till fullo!!!

    Har FYRA flickor och de kommentarerna kommer även till mig....Min make har fått kommentaren - Åh va tråkigt att inte ha en pojk! ...VA!!!!! Könet har väl ingen somhelst betydelse!!

    Tråkiga kommentarer kan folk hålla för sig själva!!

    Kram

    SvaraRadera
  15. Det va det värsta jag hört.
    Huvudsaken är väl att man får fina och friska barn, könet är absolut inte det viktigaste!

    Bra att du gick därifrån tycker jag :)

    Dina barn är superfina:)

    kram

    SvaraRadera
  16. Hon förtjänar en stor, fet smocka !!

    Kram

    SvaraRadera
  17. Precis som Elin säger så kommer de kommentarerna även när man har tre tjejer.
    När vi fick Melwin tog många det för givet att vi var överlyckliga över att det var en kille!! Åh, har ni äntligen fått en liten pojk nu. Då är väl FREDRIK glad!! Både jag och Fredrik är väl lika glada för alla våra barn!!? konstigt tänk det där...
    Dessutom har jag fått alldeles för många frågor om HUR MÅNGA BARN vi tänkt att skaffa!
    Då brukar jag svara att det här är bara början.
    Förr brydde jag mig alldeles för mycket om sådana kommentarer men det har jag slutat med.

    Om du hamnar i en liknande situation någon mer gång så tycker jag att du kan tala om att du känner dig sårad över frågeställningen eller kommentaren. Jag är helt säker på att personen som du talar med kommer att inse att det var dumt sagt och skämmas.

    För att höra att någon känner sig sårad av något man sagt känns inte roligt. Visar man däremot ilska får det en helt annan effekt och den andra möter oftast med försvar och ilska tillbaka.

    Nähä, får nog avsluta här så vi hinner skaffa lite fler bebisar. Kanske en pojke... eller en flicka...? Ha det bra, Kram!

    SvaraRadera
  18. Jag förstår inte hur man ens kan komma på tanken att kläcka ur sig något sådant! Och inte heller förstår jag den här flick-hetsen som verkar råda i det här landet. Vad är det som ska vara så himla speciellt? Klä barnet i klänningar? Då kan man skaffa en docka istället.

    SvaraRadera
  19. Hemska människor det finns! När jag föddes som tös nr 4 fick mamma o pappa ett "grattiskort" där de lagt till "bättre lycka nästa gång"....!!!!!!!
    Dina BARN är ljuvliga!!! :)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!