torsdag 5 maj 2011

3 - års kontroll!



GODKÄND!
På morgonen har vi varit på 3 - års kontroll med Alfred! Han fick en STOR godkändstämpel i rumpan! De kollades om han pratade bra, längd och vikt! Hade denna kollen varit för ca 2 månader sedan hade jag varit lite orolig för hans tal.... Men efter att han opererat bort både halsmandlarna och polyper och satte in rör i öronen i mars så har hans tal kommit med en rasande fart och enligt BHV sköterskan så pratade han väldigt bra jämfört med många andra 3 åringar!

Vikten låg lite under medel. Den lilla spinken vägde 14,5 kilo och var 95 lång! Hans kurva är väldigt rolig att se. Från det att hans liv startade med nästan 5 kilo och hans kurva låg på så där 4 sträck över de normala, till att den har åkt rakt ner och ligger numera ett sträck under de normala. Undra vem som egentligen är normal? Ingen av mina barn har någonsin legat på den normala tabellen enligt BHVs "normala" kurva;-)?! Men enligt mej så är alla mina 3 helt normala i både kroppen och knoppen;-) *fniss*

7 kommentarer:

  1. Den där normalkurvan borde bara strykas tycker jag! Huvudsaken är ju att de följer sina egna kurvor på ett sunt sätt. Vissa sticker av längdmässigt, andra lite mer på vikten.

    SV: Ja du... Man får väl ro att vila när man ligger i graven. Att det ska vara så svårt att koppla av! Fattar du?!

    Kramis ♥

    SvaraRadera
  2. Jag kommer inte heller överens med den där "normalkurvan"! Mina ungar har inte heller legat inom det "normala" och jag känner ingen som har ett barn som legat där heller... Hmmm, de borde stryka den!

    SvaraRadera
  3. Härligt att det gick bra! :-)

    Strunta i kurvorna. De är bara ett ca-mått ändå.
    Så länge barnen växer och frodas så är det som det ska.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Precis den "Normala kurvan" borde strykas, så gammelmodigt! Dags för BHV (bvc) att tänka nytt!!

    Så söt han är!! Fatta, dom ögonen när han är i tonåren...oj oj oj vilka problem du kommer få...! ;-)

    Vi har också varit å fått oss en godkänt stämpel idag! =) Kram M

    SvaraRadera
  5. Härligt att det gick bra:)

    Ja struntar i den där kurvan, Milo har legat både över och mitt på, men huvudsaken är att ja vet att han mår bra och det gör han minsann:)

    ha en toppen dag fina du :)

    kram

    SvaraRadera
  6. så roligt att han fick guldstjärna i kanten :) och precis, vem säger vad som är normal och inte... så länge han är frisk och mår bra, det är väl huvudsaken. man ska inte bry sig så mycket om kurvor tror jag (måste lyssna på mina egna råd... :)

    SvaraRadera
  7. så roligt att han fick guldstjärna i kanten :) man ska inte bry sig så mycket om kurvorna tror jag, så länge han är frisk och mår bra! måste börja lyssna på mina egna råd och inte bry mig så mycket om sf-måttet... :)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!