måndag 23 maj 2011

Flick och pojkläder....

Det är sååå jäkla orättvis i alla klädes affärer... Nästan så att jag blir rosenrasande och börjar skrika. Igår var jag på jakt efter kläder som vanligt;-) Att gå på flickavdeningen är rena drömmen där de hänger massor och åter massor av fina kläder! Nej jag shoppade givetvis inte till mina grabbar på den avdelningen utan jag skulle ha lite presenter till några tjejer. Ja iallafall så går man där på alla "vanliga" butiker så som Lindex, KappAhl och H&M... Men hur orättvist är det inte på pojkavdelningen då? Alla flickkläder hänger snyggt upphängt på så klart de bästa platserna medans killkläderna får hänga lite avskilt helst i alla hörner i affären.  De är liksom bara inklämda i ett hörn och dom hänger på varandra. Dessutom är utbudet på flickavdeningen myyyyycket större än på pojkavdeningen.... Så här känner jag absolut inte "bara" därför att jag har grabbar, nej för så ligger det faktiskt till. Jag har vänner som har en av varje och de säger precis samma sak, att just utbudet av flickkläder är mycket större än killlkläder Varför är det så? Är de någon som kan ge mej svar på den frågan? Varför finns det större utbud av flickkläder än pojkläder? Och varför hänger pojkkläderna så avskillt?? Jag blir bara så jäkla trött på att de ska vara så här:-(
Pratade med en personal på Lindex igår och hon sa faktiskt samma sak... Nej nu får alla butiker skärpa sig och framhäva killkläderna lite bättre!

11 kommentarer:

  1. det är ju jättetrist om det är så, jag har aldrig lagt märke till det. har ju mest shoppat bebiskläder hittills i och för sig. det borde ju finnas lika stort utbud för både killar och tjejer.

    SvaraRadera
  2. Jag är också less på det. Även om jag har två flickor. Klart att sonen blir lite moloken när jag inte kan hitta lika mycket fint till honom. Killkläder tycker jag dessutom är dyrare. De borde skärpa sig! Kram

    SvaraRadera
  3. Hmm....var ska jag börja med att skriva så du inte blir förskräckt! (ler) Inte nog med att jag många gånger gör för långa inlägg jag skriver också mördarlånga svarskommentarer!
    Jag är själv just nu inne i klädköpartagen och då åt en son.....fast han är 19 år (ler) Ja, jag vet att jag är en curling förälder av värsta sort! Fast igengäld har jag två barn till som inte gör annat är köper kläder!
    Ser att du har tre pojkar, vi lyckades med konsstycket att nummer 3 blev en flicka....älskar min Dotter, kvinnor och tjejer men en sak Ni tjejer är inte som oss killar inte...(ler). Min Dotter fyller 19 i höst och åker med sitt tjejgäng till Rhodos om en månad...säger bara hmm....!
    Hm...ser att vi har en sak till gemensamt mer än tre barn...ser att du precis som jag har 69 följare, jag klämmer in mig som din 70:e föjare så får vi se vad det leder till....tråkigt nog så har jag tappat ett antal följare...vet exakt vad det beror på..(ler)...men sådan är jag!
    Ha en fin Måndag alla kategorier! Kram och var rädd om dig och de dina!
    Mvh ifrån Oumberlige Peter...eller Omöjlige Peter som min fru brukar säga!

    SvaraRadera
  4. Vilken snygg tröja till killarna, något att kika på ! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  5. Jag vet! Blir både besviken o. arg när jag ska shoppa till pojkarna. Det finns fina unisex tyg på Lindex... men så envisas de med puffarm! Why?! Då blir det direkt för "flickigt". Det är en utmaning att handla pojkkläder. Särskilt för oss som vill se mera färg.

    SvaraRadera
  6. Tyvärr verkar detta vara ett fenomen med killar över lag. Tittar du i en h&m-katalog. Hur många sidor KVINNO-kläder finns det i förhållande till kläder för män...? :-P

    (Min sambo klagar jämt på detta!)

    SvaraRadera
  7. Håller fullstädigt med!!
    Till flickor till exempel går det att köpa ett tiotal olika klänningar till fest...
    ...medans det kanske finns MAX tio ofta bara en eller två fina tjöjor/skjortor att köpa till killarna. Suck. Hoppas detta förändras med tiden. Kanske dags att nyanställa på alla dessa huvudkontor....vi kanske skulle föreslå oss själva??!! =)
    Kram M

    SvaraRadera
  8. Har också märkt det.
    Handlar fakiskt vissa kläder på flickavdelningen till min pojke.

    Vänta tills barnen går upp i storlek 134 som min äldsta tjej. Då är det bara halvnaket och tight som gäller :-/

    Kram

    SvaraRadera
  9. Vet precis vad du pratar om :( Hur mycket som hellst till mina flickor men till grabben är det inte mycket att välja på. Men det var en förbannat söt klänning på bilden :)
    Ha en fin kväll
    Kram från Veronica
    http://blogg.mama.nu/wavva/

    SvaraRadera
  10. Visst har du helt rätt, men glöm inte heller att om man tar bort alla flickkläder med rosa i (för alla gillar ju inte rosa) så är det ungefär lika många som på pojkavdelningen!!

    SvaraRadera
  11. En gång mailade jag kappahl och frågade och fick detta svar:

    "KappAhls modeutbud baseras till stor del på statistik om vår marknad. Totalmarknaden – alltså hur mycket pengar som spenderas på klädkonsumtion – är mycket högre på tjej än på kille och det gäller i alla åldrar. Vi anpassar vårt sortimentsurval utifrån detta.

    Ytterligare en faktor som kan påverka att man som kund upplever att det finns mindre att välja på till killar: Det finns fler plaggtyper att välja mellan för tjejer än för killar – klänning, kjol, leggings och tights.

    För oss på KappAhl är det viktigt att erbjuda ett moderiktigt och intressant urval för alla kunder, kille och tjej."

    Hoppas att kläddesignerna kan designa fler snygga kläder till killarna, så vi pojk-mammor också kan få hitta fler snygga kläder.

    Jag köper mest kläder på lindex och h&m, då de är bättre i storlekarna på barnkläder, åtminstone de jag köper.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!