tisdag 11 december 2012

Tipp tapp tippe tippe tipp tapp!

Har varit på årets första lucia firande, ute! Idag var det Alfred och Fabians tur och alla deras kompisar på förskolan! Så duktiga och så söta i sina lucia kläder! Några tomtar, några lucior, några tärnor och förstås några pepparkaksgubbar! Jo för ni har väl inte undgått den fantastiskt underbara debatten om pepparkakasgubbarna... Ja jag vet fasen inte om jag ska skratta eller gråta åt hela denna töntiga debatt. Men mest skratta och tycker att vi svenska är allt bra dumma... Jo för det är ju vi själva som sätter upp dessa "dumma och konstiga regler och rätt" Men som sagt, vad vet jag!? En sak som jag iallafall vet och tycker, är att det är synd att stjärngossarna har dött ut mer och mer för varje år... De är ju sååå söta! (Annat var det på min tid, då var minsann hälften av grabbarna i klassen stjärngossar. I och för sig så hade vi nog bara 2 killar i min klass när jag tänker efter. Men en stjärngossee iallafall. Idag var det INGEN....)
Men nepp, här skulle det minsann inte vara några stjärngossar inte. Nej små söta (och uppstoppade) tomtenissar valde mina grabbar att vara!;-)
Imorgon kväll ska vi på Douglas luciafirande i skolan och Douglas ska inte vara något av dessa "vanliga" lucia figurer... Nej han ska vara... Nej jag avslöjar inget, utan det får ni se imorgon!;-) Och så ska han visst oxå sjunga solosång! Han är nog ändå rätt lik sin mor som älskar att synas och höras överallt;-) *fniss* Måste erkänna en gnutta att jag är lite nervös för hans skull, men vet att han kommer att fixa det med bravur!

5 kommentarer:

 1. Trots kylan så ser det riktigt mysigt ut!

  SvaraRadera
 2. Åh vad kul att han ska sjunga solosång! Så spännande :)

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt med luciatåg ute i snön.
  Vi diskuterade den där pepparkakan på jobbet i går... blir så trött på sådana dumheter.
  Kram

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!