tisdag 18 december 2012

Jag är redan trött på den....

Granen är intagen i vårt hus och det doftar ljuvligt! Dock är jag trött på den redan... (Kolla in trappan hur den blev efter att ha burit upp granen...) Alltså allt detta barret, vad gör vi för fel med våra granar? De barrar innan de ens hinner innanför dörren... Vi har gett den både socker, vatten, ganska så svalt och kärlek. Men nej, den barrade direkt... *djup suck*
Alltså att klä en gran och fixa med julpyntet är inget jag rekommenderar om mamman är trött och sur, barnen vresiga och pappan inte har något vidare tålamod...
Men allt de där hade vi ju, så att få upp denna härvan med ljus var ju lätt som en plätt och alla i familjen var sams och sjöng fina julvisor och skrattade glatt hela tiden!
Eller nähä nu ljög jag visst en gnutta....;-)
Efter en kraschad kula, barr över allt och slagsmål om tomtar hittades äntligen den där sköna ron! (Jo då vi kan faktiskt få det liiiiite lugnt här hemma, även fast man kanske inte kan tro det;-))
Mitt i alla (!!!) julkartonger hittade Jonas mina 15 (!!?) år gamla träningsbyxor! Snygga casall byxor.... Jonas undrade så klart om jag skulle ha kvar dom? Jo dom kan ju vara bra att ha tyckte jag... Nu är dom ett minne blått och har åkt i soporna... (Jo jag är ju en hamster och sparar på allt;-))
Stjärnan sattes upp av Douglas! Han sätter upp den varje år och så klart även iår, trots att det var krig mellan bröderna vem som skulle sätta upp den!
Nu står den och lyser såååå fint och Jonas valde ut en väldigt fin gran iår måste jag säga!;-)
Någon som har bra tips på hur man slipper en barrande gran? Ja för kommer den att fortsätta barra så här, så kommer jag inte orka ha den inne mer än till julafton...
Jag: -Barn, ställ upp er nu så tar vi ett fint och mysigt julkort vid granen! Jodåsåatte.... Visst blev ett fint julkort så säg? *fniss*

8 kommentarer:

 1. Tyvärr inga direkta förslag, se alltid till att ha vatten i foten, jag hade alltid kungsgran när jag hade levande gran.

  SvaraRadera
 2. Hahahaha känner igen den där underbara julstämmnigen,,inga sura miner & massa julsång...eller inte...
  Jag funderade på vad jag la i mina granar men det kan ha varit nån sockerbit annars bara vatten..har nog haft tur med granar,,ett år började den tillomed växa=)
  Gillar ditt" Kan vara bra Å ha".....
  Njut av gran & kvällen nu..

  SvaraRadera
 3. Ha ha ha! Så skönt att läsa om andras kaos. :)

  SvaraRadera
 4. Jag har fått tipset att såga av stammen på granen några centimeter precis innan man tar in den. Ungefär som man gör med rosorna när man gör en ny snittyta. Sen ner i en hink med vatten och bara ös på. Min gran kan lätt "dricka upp" en 10 liters hink under de första dygnen.

  SvaraRadera
 5. Tre socker bitar i gör susen kram Anna

  SvaraRadera
 6. Härligt med jul kaos! :-) Vår gran började barnen klä i måndags... Så den är fortfarande halvklädd... Ska ta tag i den så fort mamman i huset känner att tålamodet finns... :-)
  Söta barn!!!

  Bästa julgodiset hittar du under mina etiketter, recept och lakritschokladkola på min blogg! :-)
  Den är underbart god!!! Farligt god.... :-)
  Kramar i massor!

  SvaraRadera
 7. Bästa och ärligast julkortet i år!!! Det är ju så barn är och ska vara:)

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!