söndag 9 december 2012

En gnutta bitter faktiskt....

Gårdagen spenderades med julklappsinköp! Vi var oxå på jakt efter julkläder till grabbarna...
Vi knallade in på H&M och möts av en våg av underbart söta klänningar i miljoner färger, med glitter, rosetter och massor av söta detaljer. Min blick drar över avdelningarna och jag försöker få mitt öga att nå till pojkarnas avdelning. Men mitt öga har svårt att nå det pga av alla ljuvligt söta och uppställda klänningar på flick avdelningarna...
Jag går mot pojk avdelningen och hittar lite kläder här och där. Spridda och inte alls så där upphängda och fina som på flick avdelningarna...
Jag suckar inombords och blir en gnutta uppgiven och ledsen.. (Ja men så klart hade jag oxå velat haft en liten tjej som jag hade kunnat klä i dessa underbart söta klänningar...)
Jag försöker matcha ihop grabbarnas kläder, men det går inget vidare... Nej för avdelningarna är så spridda och kläder hänger här och var så det är inte lätt...
Jag greppar några svarta skjortor och chinos...
Jonas kommer dit och jag suckar högt för honom och mumlar något med: -Fan hela jävla barn avdelningen är ju fylld till 80 % med bara flick kläder och det finns inga roliga julkläder till grabbar som det gör till tjejer... Han svarar mej  att jag ska sluta vara så fjantig...
Knytnäven hängde i luften och det var på de berömda håret som det kunde blivit en livlig diskussion mellan oss där... (Den började lite smått, men jag fick bita mej i läppen för att inte skämma ut oss;-))
Han menar på att H&M är smarta. Det finns ju så klart mycket mer utbud till tjejer och att fler vill ha dessa klänningar än vad grabbar behöver och vill ha. Men nej så är det inte... Fråga vilken pojkmamma som helst, det finns oftast inte alls lika mycket roliga, söta, fräna, coola och roliga kläder till killar som det finns till flickor...
När jag går förbi avdelningen för accessoarer så vill jag fan bara gråta... Söt små skor med glitter och lack... Gissa vad som fanns på kill avdelningen att välja på? Ett par(!!) slags bruna kängor att välja på...
Mössorna då? Jo dom fanns ju i blått, grönt och svart och var randiga... Och jo med en och annan dödskalle på oxå... Inga roliga öronmuffar som inte var rosa eller någon annan frän detalj...
Om jag är bitter? Ja faktisk... Det får man vara....
Uppfattar ni samma sak som mej? Eller är det bara jag som överreagerar? Visst är utbudet till flickor sååå mycket mer än vad det finns till pojkar?
Nu kommer mina underbara grabbar att vara finast i jul iallafall med sina svarta tuffa skjortor med silverslips... Men jag önskade ändå att utbudet på pojk avdelningen vore lite större och ROLIGARE!

17 kommentarer:

 1. Nej det är sant!
  Utbudet till pojkar är mycket sämre. Jag blir arg bara jag tänker på det..... grr!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Håller med! När jag var på KappAhl sist hade jag god lust att fråga personalen om de hade slutat att sälja pojkkläder!

  Kram/Madde

  SvaraRadera
 3. Håller med trots att jag har en liten flicka. Dom vet hur dom ska tjäna pengar på oss föräldrar...

  SvaraRadera
 4. Jag har "en av varje" och det är kris. :-) Drunknar i alla dessa söta klänningar och söker lika blint efter praktiska flickkläder som fina pojkkläder... Hemskt! Och så den där hemska katten på alla tjejkläder... Gah!!

  Kramiz Emma

  SvaraRadera
 5. hm, jag vet inte om det är för att jag inte är ngt stort fan av "tjejkläder" som jag inte riktigt håller med. Jag köper lika ofta kläder på den s.k pojkavd som den andra till Nellan.
  Jag tycker helt enkelt man kan ha en barnavdelning istället för uppdelat :)

  SvaraRadera
 6. Håller med dig.
  Var på HM förra veckan och skulle precis som du köpa julfint. Till dottern som älskar glitter var det inga problem men när det kom till sonen ruttnade jag rejält!
  Kram Kaisa

  SvaraRadera
 7. Håller med dig, det är svårt att hitta fint till pojkar.
  Jag var på en cubus-affär för inte så längesen, där frågade jag om de hade slutat sälja pojkkläder i Gabriels storlek, men just Gabriels storlek var inklämd mellan två andra större och mindre storlek.

  Det var svårt att hitta, och som du skriver, så är ju tjejavdelningarna så mycket större.

  SvaraRadera
 8. Håller med! Det är ju vi mammor som köper kläder, och vi pojkmammor är ju minst lika köpvilliga som flickmammor.

  Hälsningar Lina

  SvaraRadera
 9. Det är ju deras affärsidé att tjäna pengar på oss som har flickor. Fanken var på H&M igår och hade lovat mig själv att inte köpa något till min tös, vad händer jo jag råkar hitta en liten leopard-dress och en söt body som stod "Me and my mom" på.

  SvaraRadera
 10. Dwt är exakt som du skriver! Mest och störst till flickor. Och flickavdelningen ligger alltid först sen får man leta efter pojkkläder som är intryckta i nåt hörn..

  SvaraRadera
 11. Skor i olika modeller i överflöd till tjejer. Men bara nån tråkig gubbmodell till killar. Blir lika förbannad varje gång! Och skittråkiga killkläder! Gaaah!

  SvaraRadera
 12. Ganska naturligt ändå, flickors kläder är ju lättare att variera med glitter, mönster o olika acessoarer killar brukar ändå inte vilja ha det o vill dom så köp en tröja på tjejavd va gör det? Det vet jag flera som gör o likadant de tjejer som inte gillar krams brukar köpa på killavd. Så här är det ju även för vuxna kolla hur dam- o herravd ser ut! Ett i-landsproblem om nåt! :) / Maja

  SvaraRadera
 13. Du överdriver inte alls, jag känner igen mig, frustrationen inombords när man får gå runt runt bara för att hitta något till grabben min! Medan man bara tittar fort på tjejavdelningen så hade man varit klar! Jag tror,, endast min spekulation ang. det är: Åh den klänningen hade jag velat haft på mig som barn, men aldrig fick. Samt att som mamma till kille/killar så blir det "svårare" att se vad som är snyggt,coolt till sina barn.
  Jag vet inte, men det var bara den tanken som slog mig när jag läste ditt inlägg!
  Men som sagt jag håller med dig! / Kram Amie

  SvaraRadera
 14. Nej det är ju helt sant även om jag har både tjejer och killar. Till killarna fann jag inget på varken H&M, Lindex eller kappahl som jag tyckte passade till jul eller nyår....ja jag vill inte ha en turkos skjorta eller grönrutig eller eldsflammor på. Den sjkortan du köpte var mitt enda val men hittade nu västar i en annan butik jag inte brukar handla i. Det är ju för jäkligt att det inte sa finnas finkläder till pojkar med!! Slipsar, flugor...nej det har vi inte, västar nej det finns upp till 122.....hmmm varför ska man bara få klä upp tjejerna?? Men du kan få köpa till mina tjejer :-)
  Kram
  Angelica

  SvaraRadera
 15. verkligen svårt att hitta fräna pojkkläder...men tips är www.oiidesign.se, de har jätte tuffa kläder till killar också..men då är det istället hutlösa priser...suck.

  SvaraRadera
 16. Shit-jag hat inte hittat silverslips..var köpte du det och skjortorna?

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!