söndag 9 januari 2011

Visste ni att:

  • Bebisar nästan har 350 ben i sin kroppen, medans en vuxen person bara har 200 ben?! Men under barnens första år så växer benen ihop och blir då "bara" 200 ben.
  • De flesta människor har 12 revben, men att var 20:e människa har 13?!

Detta och mycket mer har jag fått veta av Douglas, som i sin tur lärt sig detta av ett superbra dataspel. Eftersom att Douglas har haft en mängd frågor om kroppen och varit väldigt nyfiken på hur den fungerar fick han Resan till kroppens inre i julklapp!

Nu kan jag oxå skryta med att jag vet hur en del av kroppen fungerar tack vara Douglas dataspel!;-) Kan verkligen rekomendera detta spel, plus alla andra Josefins skolhjälp!

7 kommentarer:

  1. Jag kände på míg att han skulle tycka om det.
    Puss/mamsen

    SvaraRadera
  2. Aha! Det ska jag införskaffa till Cajsa!

    SvaraRadera
  3. Jag gillar skarpt pedagogiska spel där barnen (och deras föräldrar ;-) ) får lära sig något nytt.

    Kram på er

    SvaraRadera
  4. Det finns så himla bra dataspel nu för tiden. Det behöver inte alls vara dåligt att låta barnen sitta framför datorn. Tvärtom!

    Kram på dig ♥

    SvaraRadera
  5. Tycker att Josefin-spelen är superbra. Vet inte hur många Alfred har, men det första han fick var också resan till kroppens inre. Han har även ett som handlar om trafiken, så nu upplyser han mig om vad alla vägmärken betyder:)
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  6. Vilka bra spel! Jag har aldrig hört talas om dom tidigare. Jag beställer så klart alltid Astrid Lindgren filmer från mamma när hon ska skicka något på svenska till barnen - men jag har inte tänkt på att beställa dataspel... Tack för tipset!
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Var har du köpt spelet?? Kanonbra spel.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!