fredag 14 januari 2011

Vad är det som vi stoppar i oss egentligen??

Hittade detta om Mildas mat&visp hos Anna och undrar vad de är för skit vi egentligen stoppar i oss?? Man tror ju att "grädden" ska vara grädde och inte en massa tillsatser, skrämande...:-(

Detta är innehållet i Mildas mat&visp:
Vatten, skummjölk, härdat vegetabiliskt fett, vegetabiliskt fett, kärnmjölkspulver, vegetabilisk olja, modifierad stärkelse (majs), emulgeringsmedel (polysorbat 60, sojalecitin), socker, stabiliseringsmedel (guargum, karragenan), arom, färgämne (betakaroten

4 kommentarer:

  1. Det är därför man köper Arlas vispgrädde. En (av totalt två st) som fick nästan högsta betyg i ett test (kommer tyvärr inte ihåg vilket). Men det var minst tillsatser i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Bästa är att göra grädden smalare själv...ta lite vispgrädde & späd med mjölk så har man gjort en egen matlagningsgrädde...kram,Kate.

    SvaraRadera
  3. Tänk om man kunde gå tillbaks och fixa mjölk och grädde själv, med hjälp av egen ko :) Men det skulle nog inte vi bortskämda människor i dag tycka att det var lika gott som det som är med dagens modifierade produkter. Dessutom så måste man ha både tillstånd, och säkert också körkort på att få ha kor till husbehov. Märks det att jag drömmer om just detta, att ha djur för husbehovet? Ha ha

    SvaraRadera
  4. Riktig vispgrädde är det enda rätta! Ju mer fett desto mindre tillsatser.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!