måndag 31 januari 2011

Dagis....

*suck och *dubbel suck* Jag är så arg, ledsen och besviken... När jag hämtade barnen på dagis idag fick jag reda på att flera av deras pedagoger skulle sluta. Ja alltså inte självmant utan att de skulle omplaceras lite hit och dit... Ingen verkar heller ha någon som helst aning om varför dessa rektorer gör på detta sätt? Detta handlar om mina barns trygghet och om att pedagogerna ska må bra! De är inga jäkla shackpjäser som bara kan flyttas runt hur som helst:-(
En vän ringde till en av rektorerna och frågade vad som höll på att hända? Svaret hon fick tillbaka: Ni ska vara glada att era barn har haft samma pedagoger så länge som de har... (Då snackar vi 3 åringar som gått på förskolan 1½ år...) LÄNGE???
Hmm, tror bestämt att jag borde lyfta telefonen och ringa en rektor.... Jag har många frågor som jag känner att jag vill ha svar på.... Men jag måste först bara lugna mej lite så jag är behärskad och vet vad jag pratar om!!

14 kommentarer:

  1. Men hallÅ?! Så kan de väl inte göra?
    Vi har haft samma alla tre sedan Oscar började och det är i 4 år nu?!
    Förstår att du/ni blir upprörda!!
    Ja, ring och hör..

    Hoppas att det löser sig iaf!!
    Kramar!!

    SvaraRadera
  2. Ja ring! Det behövs lite påtryckning och tyck från föräldrar.
    När Cajsa var på småbarnsavd (1-3år) var det byta av minst en personal var tredje månad. Det var pest! Endast en var samma hela tiden.
    Sen hon börjat på stora avd (3-5år) har det varit samma hela tiden i stort sett. Man blir mycket tryggare!

    SvaraRadera
  3. Det är inget vidare att bli omplacerad heller kan jag tänka mig. Verkar vara på modet i vissa kommuner att pedagoger ska flyttas hit och dit.
    Gah vad jag är det för yrke jag läser till egentligen :(

    SvaraRadera
  4. Jag har mina aningar om att det är på våra småttingars avdelning du menar, det här har jag missat helt och hållet. Inte bra!

    SvaraRadera
  5. Vad jag förstod på mötet med föräldrastyrelsen i torsdags så beror det på att man tar tag i problem som finns på en annan förskola och att man inte får tag på utbildad personal + personal som säger upp sig eller blir långtidssjukskrivna.
    Visst är det tåkigt, men jag tror att vi föräldrar är känsligare för dessa förändringar än vad barnen är. När min äldsta gick på förskolan så hade han 19 st olika pedagoger under de åren som han gick där, så jag är inte förvånad över det som sker. Det värsta är att det ibland sker förändringarna väldigt snabbt. Ibland önskar man bara att rektorerna tänkte lite mer långsiktigt och att inte pengar styrde så mycket.
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  6. Fan vad tråkigt rent ut sagt, och dåligt!! Gör vad ni kan för att stoppa det, om ni orkar ta tag i det. Ibland går det faktiskt att sätta stopp för såna här tokigheter.

    Kram M ♥

    SvaraRadera
  7. Vi var på föräldramöte ikväll om just detta. Båda våra pedagoger ska bytas ut och detta hände väldigt snabbt som sagt.
    Förra måndagen hörde jag om detta på rykten, i Tisdag såg jag en lapp om det på dagis. I Fredags slutade den första och nu på fredag slutar den andra. På måndag (om en vecka) så är det nya där. Lite för fort... som sagt.. det handlar om barn! =(

    SvaraRadera
  8. Det är klart att du ska prata med rektorn! Om bara en förälder pratar med honom/henne så tar det inte lika bra.
    Helst ska alla som tycker något om detta prata med rektorn!
    Lycka till!

    SvaraRadera
  9. Psst... En liten uppmuntran på min blogg ;)

    Kram ♥

    SvaraRadera
  10. Ska bli spännande att komma till dagis imorrn då först gången på 1 vecka och nån dag. Hoppas att de allra minsta inte blir berörda som precis börjat och vänja sig och de lite äldre på avd. precis vant sig att den ena är ny. Jaja, ska som sagt bli intressant att få höra om det imorrn.

    SvaraRadera
  11. Hoppas att rektorn har någon bra anledning till att göra så här. Vem tänker de på, barnen eller sina egna behov?

    Kram

    SvaraRadera
  12. Fy så trist!!

    Men jag kan tyvärr nicka och säga att jag känner igen mig. Här flyttas det också kring mycket pga många barn, tillfälliga avdelningar, barn ska gå nära hemmet och massa annat. Tråkigt!

    Sedan anställer de inte här utan delar enbart ut halvårsvik vilket gör att kontinuiteten faller ibland...

    Kram!
    Hoppas det löser sig!

    SvaraRadera
  13. Det går ju alltid ha barnen hemma när man är föräldraledig....

    SvaraRadera
  14. Det är väl inte riktigt det som är problemet, Systeryster.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!