tisdag 18 januari 2011

Mellis!

Blev så fruktansvärt sugen på bröd så jag höll på att äta en macka. Men jag stod imot och "tillverkade" ett eget lite nyttigare bröd som vi idag intog till mellisen! Fick givetvis hjälp av 2 mäster bagare som gärna är med och rör i både skålar och grytor;-)!

Brödet blev helt ljuvligt enligt min tycke och smak! Men hos barnen gick de inte hem, BLÄÄÄ var de ord som kom ur deras munnar. Men då kom häxan surtant på besök och huttade med sitt pekfinger... Jo då några tuggor tog de allt och låtsades att de var gott;-) Så nu får jag ha mitt bröd för mej själv, kanske tur att de tyckte de var äckligt;-)!

Själv valde jag avokado och keso på min macka och det passade verkligen såå bra ihop! Nu är jag fit for fight för kvällens träningspass i form av kondition och styrka!!
Jag fick detta receptet av snälla Linnea och jag kan verkligen rekommendera detta till er som väljer att vara lite nyttigare i er kost! Eller ni behöver ju inte vara nyttigare och försöka gå ner i vikt bara för att baka detta... Man kan ju faktiskt äta de ändå;-)!!
3 dl linfrö
3/4 dl sesamfrö
1 dl hasselnötter
1 dl mandel
2,6 dl kruskakli (Hade dock vetekli istället eftersom att jag skickade Jonas till att handla... Ja ja ni vet;-) Men de gick minst lika bra!)
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
Mixa allt till ett "mjöl".
Blanda sen ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg
Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform. Grädda 60-80 minuter i 175 grader. Ta ut bröder ur formen och låt svalna. Skär i tunna skivor. Fint att garnera med pumpakärnor.
Lycka till!!

2 kommentarer:

  1. Låter supergott!! Men mina barn kommer nog inte heller att gilla det ;o). Men jag ska iaf prova det.

    Brukar baka Lailas filmöjlksbröd ibland och de hatar verkligen det pga alla fröna.

    Tävling, gärna! Men vi kan avvakta ett litet tag. Har en på gång just nu...

    Kram!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!