onsdag 26 januari 2011

Kesoplättar!

Mitt sug efter pannkaka satte in så även ikväll;-) Fick nys om kesoplättar och tänkte att jag måste prova detta! De är både nyttigt och jag som älskar keso kan de ju inte bli bättre för! Så sagt och gjort gjorde jag 2 olika varianter av kesoplättar och säger bara: WOW!!!! De var supergoda och man blev verkligen proppmätt!

Så här kommer receptet på dagens wow!!!;-)

2 ägg

en liten burk keso

3 msk dinkelmjöl

salt

Blanda alltsammans och klicka ut små klickar, stek dem i smör på medelvärme, de krävs en ganska lång stund på den första sidan. Lyft kanterna innan du försiktigt vänder på plättarna.

I den andra satsen blandade jag även i rivet äpple och kanel, ganska mycket kanel så där ca 1 msk. (Kanel ökar förbränningen i kroppen och så är det gott!) Dock var de mycket svårare att vända dem, men skam den som ger sig;-)Till de små godingarna lyxade jag till de med en klick grädde så här på onsdagskvällen;-)!

Superduper enkla att göra och skitgoda att äta!!!;-)

LYCKA TILL!!

8 kommentarer:

  1. Mmmmmm det ser grymt gott ut!!
    Hade jag också kunnat äta.
    Jag älskar pannkakor, gillar till och med kylskåpskalla :-)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Vad gott det lät :)
    Hoppas ni har haft en fin dag.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Vad gott det lät och såg ut, det måste jag prova att göra.

    SvaraRadera
  4. Kesoplättarna ska jag testa!!! Det lät gott :)

    SvaraRadera
  5. Visst är det gott?! Det var längesedan jag gjorde såna nu, får nog bli ett gäng imorgon! Hade en period då jag fullkomligt missbrukade kesoplättar, varje dag ;) Så gott med färsk frukt till!

    Kram på dig ♥

    SvaraRadera
  6. Mm ser suupergott ut!

    Fin blogg du har oxå!

    SvaraRadera
  7. Mums! De ser ju jättegoda ut! Tyvärr är Keso något som smakar helt annorlunda här i USA - inte alls lika gott som i Sverige... Men om man gör plättar av det kanske det blir okej - måste prova!

    Har lite tips på min blogg nu om att träna hemma med barn - du som håller på med din utmaning kanske behöver lite inspiration? ;)

    Kram på dig!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!