lördag 31 maj 2014

Råbiff a´la Krille!

Jag är ju egentligen ingen köttmänniska. Eller jo jag kanske har blivit, ju äldre jag har blivit... Förr, ja nästan hela min uppväxt har jag ju varit vegetarian och det blev jag självmant redan när jag var si så där 4 år gammal och insåg vart köttet kom ifrån, då slutade jag äta allt vad kött hette...
Men när jag fick barn så började jag sakta men säkert äta kött igen. Rött kött som där bloden nästan rinner som är Jonas stora favorit har jag nästan spytt åt när han ätit och det har liksom vänt sig i min mage.... Min köttbiff har jag alltid velat haft riktigt tillagad och nästan lite bränd, annars har den både råmat, bäat och kuckilikuat åt mej där den har legat på tallriken framför mej;-)
Men som sagt, ju äldre jag har blivit så har jag oxå vågat börja testat att äta mer kött, lite "blodigt" lite mindre tillagat och i torsdags gick jag helt utanför mina gränser och åt rått kött! Ja ni hörde rätt, helt rått inte ens lite tillagat.... Skeptisk var jag och de tog ett bra tag innan jag vågade hugga in på dessa snygga skapelser och när jag väl gjorde det jublade mina smaklökar och de råa köttet var snuskigt gott!
Han kan min svåger, en grym kock med många roliga ideér i köket, bland annat denna råbiff!
Så klart måste jag ju bara dela med mej av detta fantastiska recept som passar perfekt som en liten mumsbit till bubblet, till förrätten, till buffén, eller varför inte som ett smaskigt tilltugg till en varmrätt!?

Råbiff a´la Krille
Flankstek eller oxfile. Vi körde på flankstek ca 400 gram
½-1 rödlök
En kruka mynta
Olivolja efter smak tycket och konstistens
Spiskummin efter smak och tycke
Chilli efter smak och tycke beronede på hur stakt och hett du vill ha det. Dom första två var ganska milda i smaken, men sedan blandades det ner en starkare stort och vi höll på att dö när smaklökarna fick sig en rejäl match av chilli smak.
Rågbröd

Skär flanksteken/oxfilen i små tunna strimlor. Finhacka myntan, rödlöken och chilling. Blanda i olivoljan och spiskkumminen. Dela rågbröden till den storleken du önskar. Lägg på "röran" och ät och njut!

Lycka till!

1 kommentar:

  1. Alltså, vette fan om jag hade kunnat äta rått kött..... :)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!