tisdag 13 maj 2014

Kan de ha att göra med åldern månne?

I vår familj skulle vi kunna skaffa klippkort hos tandläkaren.. Nästan lite pinsamt va mycket vi springer där... Inom loppet av bara några dagar har vi alla i familjen varit där... Är det inte extra flour som ska på barnens tänder, så är det tandjustering, extra koller pga av en svart tand och "vanliga" hederliga koller!
Och det tar inte slut här inte... Inom loppet av dessa två veckor som vi har framför oss så kommer vi att springa där ännu mer. Japp ännu mer flour på Alfreds tänder, en framtand ska ut ur Fabians mun och det ska plastas kindtänder och jag ska laga en tand...
Härligt när man vet vart man ska tillbringa sin lediga tid liksom ;-)
Jo då, vi sköter tänderna, men ibland kan kan man behöva få lite extra hjälp med tänderna! Glad att dom tar tag i sånt innan det blir hål!
Idag var det som sagt min tur att sitta ner i tandläkarstolen! Röntgen togs och det fejades runt i min mun!
Och hör och häpnad: Jag hade tandsten!!!! Kan det ha med åldern att göra månne? Ja att man får tandsten? Inte har jag väl haft det förut i mitt liv.. Är det typ inte bara gamla gubbar som får sånt? ;-) Men nu är det borta och jag känner mej så ren och fin i min mun;-)
Dock hade jag ett litet hål längst in i munnen som ska lagas om några veckor... Jag såg tusenlapparna swischa förbi mina ögon och jag vågade inte ens fråga vad det kommer att kosta.. Men inte så mycket.. Och går man hos tandläkaren en gång per år så är det ju inte så dyrt i längden! Oj va vuxet de där lät! Jaha ja, jag är visst vuxen... *fnissar*
Annars fick jag beröm för hur jag sköter tänderna! Mycket bra och ett extra stort PLUS att jag använder tandtråd dagligen!
Och NEJ jag är inte så där extremt tokrädd som jag ser ut på bilden... Jag går hos de bästa tandläkarna här i byn som är grymma och som ingen behöver vara rädd för!
Något som därimot inte har något med åldern att göra är att jag ännu inte fått mina visdomständer... Förmodligen är jag inte riktigt vis för att få dem.. Men hellre ovis än 4 eländiga visdomständer som oftast ställer till en massa trubbel i munnen;-)
Och inga visdomständer syntes på plåtarna heller, så förmodligen kommer jag aldrig att få dem! Tack och lov! Ibland ska man ha tur;-)

3 kommentarer:

 1. Jag hade oxå lite tandsten och ett litet hål, underbart. Ska nog teckna en sån där försäkring där man betalar en viss summa per månad och sen får man gå dit och laga och greja hur mycket man vill. Tandläkaren sa att hag nog skulle hamna på lägsta månadskostnaden.

  SvaraRadera
 2. Ja du, visdomständerna behöver du inte sakna.. jag hade fyra men har dragit ut tre än så länge, kanske får ta den sista också så småningom eftersom den inte får nåt motstånd ;-)

  När jag fick min njursten i somras så frågade läkaren om jag har mycket tandsten, nej nästan aldrig... då sa hon att vissa personer har mer anlag till att bilda sten än andra. Har aldrig hört det tidigare.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Har alltid tandsten, och NEJ det har inget med åldern att göra! ;-)

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!