torsdag 8 maj 2014

Den bistra verkligheten...

Idag konstaterade jag när jag städade på övervåningen att det är sju helvetes tur att vi inte har barn som är dammallergiker... Hade vi haft det så hade dom förmodligen inte överlevt eftersom att det här huset är ett endaste stort dammhål...
När jag städade ur Douglas rum blåste jag fram dessa gigantiska dammråttorna som nästan var större än en kloakråtta, eller en ängla toffel! De låter ju mer rart! URK!
Alltså vi städat ofta och dammsugaren är framme nästan var dag... Men lik förbannat är de ständigt dammigt och all röra som blir ska vi inte ens prata om.. Ja jag blir tokig.. Nu är det familjemöte omgående på agendan att var och en tar hand om sina egna grejer. Görs det inte kastats det ut! Nu ska jag köra hårt mot hårt!
Tvättstugan ska vi inte ens prata om.. Översvämning jäääämt.. Kommer liksom aldrig i fatt där... Kommer inte ens ihåg när dom där tvättkorgarna var tomma sist? Kanske för 10 år sedan innan vi hade barnen...
Hörde jag någon skrika att jag/vi vunnit en års städning helt gratis med tillhörande tvätt och stryk 2 gånger i veckan? Nähä, de var visst en röst inom mej som jag hörde. Men hoppas kan man ju alltid göra, trots att jag aldrig deltagit i någon sådan tävling!;-)
Tänk va gött att slippa den här städbiten.. Men som sagt, den dagen jag blir miljonär ska det in en städerska och tvätterskor in här ögona böj! Ja, bara för att jag just då kan!
I helgen blir det flyttstäd, ja det är iallafall vad vi har planerat! Städa i varje liten jävla centimeter av huset.. Nej nej, vi ska inte flytta. Men vi borde göra det! Ja bara för att slänga en massa (bra grejer som jag tycker är bra att ha) grejer och tvätta väggar och tak... Men visst borde man flytta vart 5:e år eller så bara för att rensa upp ordentligt och få det fräscht och fint med om målade väggar och nytapetserat!;-)
Den bistra verkligen just nu är att det är snuskigt här hemma...
Men vi har å andra sidan valt att göra mer roliga saker än att prioriterat att städa oss trötta den här våren... Vi har valt att åkt bort, njutit och gottat oss! Ibland måste man välja och just den där städarbiten har vi valt att blunda för;)
Att sedan barnen fortfarande visst ritar lite var stans här hemma trots att dom är så stora. Ja det verkar som om det inte slutar... Men detta kunde jag inte bli arg på.. Inte... Mitt hjärta blev helt varmt när jag såg vad Alfred hade försökt skriva på golvet i Fabians rum med tusch: Sela
Jag smälter va sött! Han säger själv att han inte är kär i henne, en tjej på hans avdelning på förskolan.. Men jag tror minsann han har ljugit lite för oss.. Men så klart att han är kär i världens sötaste tjej med det svallande håret och de största blå ögonen som man någonsin kan önska!
6 år, kär och kluddar i lillebrors rum... Gud ja, hur ska detta sluta!?;-)

2 kommentarer:

 1. Det där med dammråttor känner jag alltför väl igen. Mitt hem ser ständigt ut som ett kaos så jag borde kanske anamma din helg och göra ett rejält ryck jag också. :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Med stor hund och mycket hundhår dammsugas det även här ofta och trots det är det alltid skitigt! Så ni är inte ensamma om det nu är någon tröst :)
  Kör hårt med barnen, här tömde jag barnens rum på alla leksaker och möbler i förra veckan när de vägrade städa. Och allt har inte fått flytta tillbaks än utan jag passar på och rensar ut, gillar att rensa och när det kan bli lite ordning och reda. För en stund iaf...
  kram j.

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!