Den gick hem hos både stora och små, det lovar jag och den var dessutom superenkel att göra! Att göra den dagen innan eller flera timmar innan den ska ätas, kan jag rekommendera. Då hinner den liksom "sätta" sig lite bättre och smakerna "ramlar" då in mycket bättre i varandra!
Kladdkaka rocky road ca 12 bitar
150 gram smör
3 dl socker
3 ägg
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
ca 1 dl minimarshmallows (går oxå bra med stora som man klipper sönder, det gjorde jag)
ca 18 st dumlekolor, skuren i bitar
ca 1 dl saltade cashewnötter, delade på mitten
ca 1 dl saltade jordnötter
Garnering:
Florsocker, som jag givetvis glömde bort;-)
GÖR SÅ HÄR:
1.Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörj en form med löstagbar kant, 22-24 cm i diameter med smör och bröa den.
3. Smält smöret i en kastrull.
4.Vispa ägg och socker fluffigt.
5. Tillsätt resten av ingredienserna och häll sist över de smälta smöret.
6. Blanda ner dumlekolorna och minimarshmallows.
7. Häll smeten i formen.
8. Blanda nötterna och ännu lite mer marshmallows och strö över det jämt över kakan.
8. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.
9: Låt kakan kallna i formen i kylskåpet.
10.Pudrar över lite florsocker innan servering.
11. Servera kakan med valfritt tillbehör, jag serverade med vaniljglass och grädde!
ÄT och NJUT!
LYCKA TILL!
Men lägg av!! Fresta inte med sånt en söndag!! :) jag gjorde vanlig kladdkaka igår, Yummie!
SvaraRaderaMen fy Sören så gott!! Jag är så sötsugen att det finns inte!!! Sparar receptet och satsar på att göra den på midsommar! :)
SvaraRaderaHoly shit så gott... men vilken kaloribomb!! Men det är det värt ibland ;-)
SvaraRaderaVäldigt SVÅR att motstå !! :)
SvaraRaderaKram
Gud så gott! :-) Chokladälskare som man är, ska det här verkligen provas. :-) Kramizz Laila
SvaraRadera