fredag 23 maj 2014

En tand mindre...

Den här framtanden är nu ett minne blått!
För snart 2 år sedan ramlade Fabian på sin balanscykel (läs HÄR) och slog i sin mun ganska så illa... De resulterade i att en av framtänderna har börjat mörkna, alltså dö... För några veckor sedan när vi var på kontroll hade han fått som en varliknande knöl på tandköttet, oxå kallad fistel. Om den skulle gå sönder, kan det tydligen göra mycket ont och de rekommenderade att dra ut framtanden!
Så idag klockan 7:30 satt Fabian här i stolen hos VÄRLDENS bästa tandläkare och tandsköterska och fick dricka lugnande medicin (och saft!!;-)) tills han blev så där härligt avslappnad i hela kroppen! Jag fnissade när han likt en fyllekaja svamlade om alla möjliga saker!
Alltså vilket mod han har vår lilla 4-åring! Med ett flin runt HELA munnen under hela processen klarade han sig galant och tanden drogs ut!
Efter ur dragningen fick vi stanna kvar ett tag och vila! Han var som en geleklump och hela hans lilla kropp flög iväg när han försökte resa på sig..
Men efter en timme fick vi åka hem och nu, 3 timmar senare har både de lugnande och bedövningen gått ur kroppen och han har ätit frukost och har inte ett dugg ont!
Kan nästan lova att vi har Skillingaryds stoltaste 4-åring med en ur dragen framtand;-) Oj oj va han kommer skryta när storebröderna kommer hem och oj oj oj va Alfred kommer vara avis på Fabian för att han "hann" dra ut en tand innan honom;-)
Kan verkligen rekommendera att ta lugnande medel till sina små när det kommer till att dra ut tänder... Inte en endaste tår och han pratar bara positivt om besöket hos tandis idag!
Apropå tandläkare och sköterskor... Det finns tandläkare och det finns tandläkare... Dessa två kvinnor som behandlade Fabian idag är värld varsin STOR bukett med rosor! Vilken underbar personal och sååååå pedagogiska! Såna växer verkligen inte på träd de ska gudarna veta, så jag hoppas verkligen att Vaggeryds folktandvård är rädda dessa två!!
Så idag vabbar jag, bara jag och Fabian hemma i lugnan ro! Slappar och myser, precis som man ska göra efter att man fått både lugnande medel och ur dragen tand!

1 kommentar:

  1. Vilken modig liten kille! Bara att dricka det lugnande kan ju bli en kamp. Heja Fabian!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!