torsdag 22 maj 2014

Att ta egna initiativ!

I vintras körde vi ett slags kryss system här hemma! Ett schema där vi skrev upp olika saker, allt från att bädda sina sängar till att plocka ur diskmaskinen till att hjälpa till med tvätten. Och varje gång grabbarna gjorde något så fick de ett kryss och kryssen var värda 2 kr/st. Och när en vecka hade gått så räknade vi ihop kryssen och så fick de sina pengar (veckopeng!) som de sedan fick köpa vad de ville för eller spara dom! Perfekt att uppmuntra att hjälpa till och att få dem att vilja hjälpa till! Pengar är alltid bra "muta";-)
Men så helt plötsligt rann det här med vecko -schema ut. Ja det kan lätt bli så, trots att det funkade kanon. Men barnen har mer och mer pratat om detta med att de åter vill ha de där schemat igen!
Så igår tog Alfred eget initiativ, tog fram papper och penna och frågade vilka bokstäver var och en av bröderna hade i sina namn och så ritade han upp ett schema!
Så kreativ och så grymt duktig!
Med tungan rätt i munnen satt han i lugn och ro och skrev ner namnen och gjorde små rutor! Han gav sig själv ett kryss direkt bara för att han själv tyckte att han var så duktig att göra detta! Och JA, detta schema är nästan värda 3 kryss tycker jag!;-)
Fabian fick minst kryssrutor.. Jag undrar om han hade någon tanke med det? De tror jag, för han vet att hans lilla lillebror är en liten latfis..;-)
 Impad av storebrors agerande och skrivande! Tror inte det tar så länge innan Fabian oxå kommer att börja vilja lära sig skriva!
Guuud va stolt jag är över dessa gossar!
Kunde inte låta bli att ta kort på honom när han petade sin lilla näsan... Och kolla vart fingret tar vägen... *he he he* Japp, rakt in i munnen, mums! ;-)

1 kommentar:

  1. Men får stackarn ingen mat hemma ;-) Duktig kille som gör krysschema och skriver namnen!
    Kram på dig / J

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!