tisdag 7 augusti 2012

Stekta äpplen med hasselnöt och kesella!

Jag har ett sådant fruktansvärt sug efter något att tugga på hela tiden... Suget kommer oftast på kvällarna och jag skulle kunna sätta i mej en hel häst om jag hade kunnat;-)
Jag äter mina mat som jag ska och äter var tredje timme som en liten bebis. Men ändå så finns detta suget efter något smarrigt hela tiden... Jag vet nog varför det hemska sockersuget är tillbaks, japp bara för att jag åter introducerade såååå mycket socker i min kropp nu i sommar... Mmm för socker är fasen värre än knark, och ja jag är ju inte sockerhora för inte liksom..
(Tror att dom säger att det tar ca  2 dagar att vänja kroppen att den ska få socker. Men att det tar 30 dagar att få den att vänja sig av med det....)
Jag har iallafall hittat något gott som jag kan smaska på kvällarna när suget är som värst! (Ja ja frukt är socker, bla, bla, bla. Men jag skulle aldrig i livet kunna leva utan min älskade frukt!)
Jag stekte äppelskivor i en gnutta smör och så pudrade jag på kanel och cocos och lät dem få en fin färg. Sedan blandade jag ihop hackade hasselnötter med kesella och en liten gnutta stevia och så åt jag det tillsammans. Åh herregud så guuud gott. Smaklökarna riktigt jublade i min mun!;-)
Idag har jag oxå bakat mitt älskade GI-knäcke och så även det goda fröknäcket! Så nu ska käften få jobba, knapra och äta;-)

6 kommentarer:

  1. Åh vad det lät gott, jag är oxå på socker avgiftning. Håller med att kvällarna är jobbiga, i går fick det bli kesella med en halv banan och 4-5 valnötter med pudrad kanel på. Är egentligen godare med bär till.fröknäcke kanske jag skulle baka det är ju så gott, men jag tror det är ganska många kalorier i det, fastän nyttiga. Läste någonstans om att är man jättesötsugen på kvällen har man ätit för lite proteiner under dagen. /skånekullan

    SvaraRadera
  2. Ser ju gott ut faktiskt!
    Socker kan vara väldigt beroendeframkallande.

    Lycka till med tuggandet :-)

    Kram K

    SvaraRadera
  3. Haha härligt! Det lät ju faktist väldig gott! mumsa på du:)
    kram

    SvaraRadera
  4. Har du testat Kesella med rabarbersmak. Himmelskt god, men tyvärr är det säkert socker i förresten :-( God ändå.
    Vet du att det är svårare att vara sockerhora än alkoholist? Alkoholen kan du vara helt utan, men socker ska du lära dig att äta lagom av.. det finns ju t o m i kokt skinka nuförtiden. Kan en alkoholist lära sig att dricka lagom??? NOPE!
    Lycka till o Kram

    SvaraRadera
  5. Brukar steka i kokosolja oh bland äpplen, nötter, kokos och russin i pannan, YUM!

    SvaraRadera
  6. Åh, det var en bra ide på bra kvälls snacks! Det ska jag absolut prova! Såg din viktminskning och tycker det du gjort är helt fantastiskt! Mycket bra jobbat!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!