tisdag 14 augusti 2012

Ett nyttigare alternativ!

Oftast är det dom små grejerna i vardagen som gör så att man tappar de där extra kilona som har etsat sig fast på sin kropp...
Man kan göra det enkelt för sig och plocka bort tex de snabba kolhydraterna i sin vanliga kost... Som idag när de andra åt spagetti till köttfärsåsen, då valde jag att ta en klick keso och lite strimlad riven blomkål istället! Ett väldigt gott , nyttigt och mättande alternativ. Plus att jag slapp sätta i mej de där stora lasset med spagetti som det annars brukar bli... (Att jag sen fiser som en liten illaluktande gris och att magen låter bulleri bång, ja det är smällar man får ta...;-))
Oftast kör jag på blomkål som tillbehör. (Även den gör mej bublig i min kista och fisig... Fråga min käre sambo som snar flyttar ut från sovrummet pga av hemska ångor;-)) Men även jag behöver lite alternativ i min kost och idag blev det alltså vitkål;-)
Jag äter som vanligt, bara det att jag plockar bort tillbehören så som potatis, ris och pasta... Genom den vägen, plus att jag plockat bort en del mjöl och socker och så klart rört på mej. Gått ner 20 kilo! (Men nu är några (Läs många mer än vad jag någonsin trott) av kilona tillbaka och nu är jag åter i mina gamla vanor igen och de där extra kilona ska bort NUUU!;-))
Hmmm, egentligen ser inte köttfärsås så aptitligt ut ser jag nu... Nej det ser ut som något helt annat... Men ni ser ju själva vad det liknar, så det behöver jag nog inte ens skriva;-)

10 kommentarer:

  1. Jag gör samma lika!
    Idag blir det spagetti med köttfärssås.
    Fast jag äter blomkål och köttfärssås. :)

    SvaraRadera
  2. Måste tipsa om strimlad zucchini som förvälldes i en minut, oxå gått till./skånekullan

    SvaraRadera
  3. Riven blomkål som man kokar ca 15sek är supergott som alternativ till pasta och ris. Kram Ida D

    SvaraRadera
  4. Stek vitkålen nästa gång, ännu godare tycker jag. :)

    SvaraRadera
  5. Haha du e la knäpp! Det var det var det första jag tänkte när jag läste inlägget: fy fasen så god den där köttfärssåsen ser ut!
    Duktig du!
    Kramar

    SvaraRadera
  6. Den färska vitkålen är så god, den kan man äta mycket av.
    Magen vänjer sig vid all mat, även blomkål/vitkål etc så du behöver nog inte prutta så länge ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  7. Men kanske vänjer sig magen efter ett tag om du äter det regelbundet?

    SvaraRadera
  8. Det går väl även att koka vitkålen så den blir lite mer som spagetti om jag har förstått det hela rätt (har aldrig testat dock). :-)

    Coleslaw är gott annat!! :-D

    Kram M

    SvaraRadera
  9. Håller med Linnea här, stekt vitkål är mumsigt! Ett annat tips är också lchf-pastan som cirkulerar här på nätet. Lite meckigare att göra, men riktigt god.
    Jag försöker också låta bli så mycket kolhydrater, men är just nu inne i en svacka pga att jag inte är helt piggelin.
    Kram!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!