torsdag 30 augusti 2012

Så duktig och så tapper!!

Klockan 10:00 hade vi tid hos tandläkaren i grannbyn! Vi har nästan klippkort där som vi springer och det känns som om alla i personalen känner oss numera;-)
Idag var det undersökning av korsbett och bedömning om det skulle behövas en tandställning?
Korsbettet var dock kvar, men vi ska vänta lite till med ev tandställning. Istället blev det röntgen och det visade sig då att hans tänder kommer tätt, tätt, tätt så att hela 3 tänder måste dras ut! (Han drog ut 2 stycken i juni oxå)
Tandläkaren frågade om han ville dra ut dem nu eller sen? -Nu, lika bra att bli av med det svarade han!;-) Han är sååå duktig, tuff och tapper min älskade lilla 7 åring!
Så sagt och gjort. 2 sprutor på 4 olika ställen, knak, knäck och så låg dom där 3 tänderna på undersökningsbordet!
Han är sååå grymt duktig och sa knappt ett pip! Hade det varit jag, så kan jag nästan lova att jag förmodligen gråtit en skvätt eller svimmat där i stolen, eller åtminstånde syptt...;-)
Enligt hans beräkningar (om man räknar med dom 2 st tänderna som förmodligen ligger i Fabians mage...) Så har han nu tappat 12 stycken tänder!
I eftermiddag har jag lovat honom att vi ska åka och handla vad han vill. 2 filmer var tydligen högst upp på önskelistan!;-)

11 kommentarer:

  1. Jösses, vilken kille!! En riktig tuffing!
    Kram på dig söta Karro, nu ska jag läsa ifatt i din underbara blogg.
    <3

    SvaraRadera
  2. Nej, men oj oj oj! Och aj aj aj! :-O
    Jag som inte ens är rädd för tandläkaren hade nog tvekat... Vilken modig kille!
    Han ser lite tagen ut (?) Med all rätt.

    Kram M

    SvaraRadera
  3. Åh jag blir yr bara jag ser bilderna. Tandläkar skräck som bara den! Klart killen ska få åka och handla vad han vill :-)

    SvaraRadera
  4. Hejja Douglas!!! Vilken tuffing! Själv grämer jag mig över blotta tanken att ev dra ut visdomständerna! Klart han ska få köpa nåt han vill ha :))!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Oj Oj Oj! Vilket mod! Önskar att jag hade ens en bråkdel av hans mod när jag ska gå till tandläkaren på undersökning.

    SvaraRadera
  6. Men wow! Hur mycket tänder kan en unge ha?

    SvaraRadera
  7. Bra gjort, tuffing :-)
    Vi har också en liten madam med klippkort hos tandspecialist, som måste fundera och tänka och fundera och tänka och fundera lite till. Jag tror hon började med slipning av hörntänderna när hon var tre pga korsbett. Nu har vi äntligen kommit dithän att det kommer att bli räls i januari, med diverse utdragning av tänder i tandrad och gom.. Stackare som får munnar och tänder som inte är anpassade för varann ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  8. Så duktig!!
    Hanna har också korsbett :-/ Jobbigt!
    Vi har det i släkten. Min farfar har det, pappa hade det, jag har själv haft det. Felicia slapp men Hanna och Lukas har.

    Kramar K

    SvaraRadera
  9. Åh vad duktig han är!
    Och tänk vad fint det kommer bli när det är klart.
    Då, kommer det att vara såå värt all plåga och smärta!
    KRAM!

    SvaraRadera
  10. Åh jisses vilken modig kille! Vilka gaddar!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!