fredag 4 november 2011

Lättlagade köttbullar!

Till lunchen idag blev det köttbullar, brunsås och potatis! Alltså jag skulle aldrig för mitt liv gå och köpa köttbullar, de är nog bland de vidrigaste jag vet... Okej om tiden tryter och man måste, så okej då;-) Men då äter jag nog max 2 köpeköttbullar sen så liksom växer smaken i munnen;-)
Ja ja det var inte det jag skulle berätta om. Nej utan om hemmalagade köttbullar! Jag måste bara tipsa om ett smidigt och lätt recept på köttbullar som dessutom är supermumsiga!
Du behöver 1 kg blandfärs, 2 ägg och 2 påsar franslöksoppa! Blanda ihop allsammans och rulla runda fin köttbullar! Japp för runda och fina det blir dom det kan jag lova! Löksoppan is da shit om man säger så, det binder samman färsen superbra!
Jag gör även köttfärsslimpa av denna "smet" och den blir nästan snäppet godare än köttbullarna! Limpan liksom behåller smakerna inuti på något sätt!
Har rullat på ett kilo nu, så nu är lunchen även fixad tills imorgon;-) I lööööv rester!
(Dessutom märker inte ungarna lökbitarna som de annars gör i vanliga... Då klagas det hej vilt om alla de förstora bitar lök... Ja för lök är ju ett måste i köttbullar, visst?;-))

7 kommentarer:

 1. Bra tips!! Kryddar du inte köttbullarna något utöver löksoppan? Kram!

  SvaraRadera
 2. Åhh det där måste jag testa!
  Tack för tipset ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset!

  Happy friday!

  SvaraRadera
 4. Härligt med enkla recept!! Måste prova!! Här har jag annars kört med knepet att riva löken på rivjärnet, då märker inte dom små liven att "det där hemska" är i!!

  SvaraRadera
 5. bra tips och JA lök ska det vara i! jag brukar riva min för att slippa klagomål :P

  SvaraRadera
 6. Provade att göra dom idag, åååh vad goda dom blev!!
  Tack för tipset !

  Maria

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!