måndag 21 november 2011

Kokoskaka med morötter!

Att vara hemma så här på veckorna är verkligen lyx! Idag har jag och Fabian umgåtts med fina vännerna Hanna och Jouline hela förmiddagen och vi har blivit bortskämda med både lunch och fika hos bästa Jouline!
Vi fick en sån smarrig bakelse när vi kom ut i imorse. Jouline går på LCHF och har varit superduktig och gott ner massor av kilo. Idag gjorde hon en LCHF inspirerad bakelse. Men nja enligt de där experterna på LCHF så är det ju inte riktig LCHF;-) Nej för ni förstår att i kakan är det morötter och det får man ju inte äta när man äter LCHF. Nej för att morötterna är växta under jorden...;-) Jo då för morötter innehåller visst både socker och stärkelse. Men att man har 2 stycken morötter till ca 18 st kakor känns ju som en fis i rymden. Och jag åt en bakelse och kan då knappt ha fått i mej 2 msk morötter... Så nja jag skulle iallafall kalla denna bakelsen för just LCHF bakelse!;-) (Och dessa bakelser är ju bra mycket nyttigare att äta än en stor vanlig bakelse så...;-))
Ja ja gud va jag surrar, men bakelsen var iallafall väääldigt god, försvinnande god, skitgod och jag kan verkligen rekommendera er att göra den!
Jag ska ta och baka dom någon dag och jag tror att jag ska försöka mej på att göra dom lite mer jul inspereande och hälla i typ lite pepparkakskryddor! Vill man inte ha frostingen på så kan man ju lika bra äta dom som de är!
Här ska ni få receptet!
Kokoskaka med morötter!
175 gram kokos
2 st morötter
2 ägg
75 gram smör
Blanda alltsammans och klicka i smeten i aluminiumformar (ca 18 stycken)
Sätt in dem i ugnen och grädda dom på 175 grader i ca 20-25 minuter!
"Frosting"
Vispa grädde och philadelfiaost och lite sötningsmedel. Bred på frostingen och toppa med valfria bär!

4 kommentarer:

Tusen tack för din kommentar!