måndag 7 november 2011

Barnförsäkringar...

Försäkringar över lag är ju en djungel att veta hur man och vad man ska ta? När man sen ska försäkra sina barn så känns det som om man vill tänka till både en och två gånger. Ja för barnen är ju det finaste vi vet och då vill man ju självklart att de ska ha den bästa försäkringen!
Vi har valt att lägga våra försäkringar där vi har alla de andra försäkringarna. Jag väljer att inte berätta vart, eller ja det kanske inte spelar så stor roll;-)? Men enligt de försäkringsbolaget så skulle de iallafall vara väldigt försäkrade och om något skulle hända så ja då skulle man tydligen få ut en summa här och där. *Bla bla bla*... Men alltså ibland så känns det faktiskt som om man inte vågar tro på dessa barnförsäkringsbolag. Allt låter ju alldeles för bra för att vara sant... Ja men det är bara att ringa hit och dit så ja sen sitter pengarna på kontot. Okej, är det verkligen så lätt? Nu har jag aldrig behövt utnyttja dessa försäkringar och tack och lov för det! Hoppas att vi kommer att slippa det framöver oxå!
Jag kan oxå bli väääldigt irriterad över hur dessa barnförsäkringar ska kunna börja gälla. Är barnet sjukt från början eller om det är för tidigt fött, jag då vill ingen teckna ett avtal med dej:-( Herregud det är väl då om inte som man verkligen behöver en försäkring! Jag vet själv att det var lite strul med att teckna en barnförsäkring till Douglas eftersom han då var född 4 veckor för tidigt... Vi fick då skriva ett extra papper för att försäkra dom att han var pigg och frisk!
Men så häromveckan ringde det en försäljare hem hit. De hade ringt några dagar innan och berättat om sin tillägsförsäkring och jag lovade då att tänka på det. När de sen ringde upp så blev jag lite osäker. Allt kändes liksom för bra för att vara sann. Skulle någon av mina barn tex ramla och slå ut en tand eller bara en flisa av sin tand så skulle jag då bara be tandläkaren att skriva ut sin journal och sedan skulle jag skicka den vidare dit och sen skulle vi få 10 000 kr oavsett hur svårt skadad tanden var... Vad tror ni jag gör? Jo då, som den mest lättlurade människan i världen så tecknade jag en sån extra barnförsäkring på alla tre och betalar för det 140 kr/månaden!
Vilken barnförsäkring är verkligen bäst? Var jag dum som tog den där extraförsäkringen? Täcker ändå den andra barnförsäkringen som vi har? Är vi för "överförsäkrade" idag?
Ja dessa försäkringar hit och försäkringar dit kan verkligen vrida runt det i huvudet...;-)

5 kommentarer:

 1. Vi har extra barnförsäkringar i ett inte jättekänt bolag, men som jag ändå kollade upp lite grann innan jag tecknade försäkringarna.
  Och just det med tanden som du tog upp var faktiskt exakt lika enkelt och smidigt! Tindra slog ut en bit av en tand, tandläkaren skrev en rapport, vi skickade in papper till försäkringsbolaget, mest för att ha gjort en rapport. Tog nog inte ens en vecka så vips hade vi 10.000 på kontot!!

  Så jag tror inte alls man alltid behöver bli blåst, även om man KAN bli det.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Felicia bröt sin arm riktigt illa när hon var 4 & fick b.la ett stort operationsärr.Vi har bara bra erfarenhet av vår barnförsäkring både vsd det gäller kontakt & utbetalningar osv.Men precis som du säger så är man nog mycket dubbelförsäkrad.Barnen är ju b.la utöver egna försäkringar försäkrade genom skola & dagis tex & den gäller ju även på fritiden./Kram,Kate.

  SvaraRadera
 3. Jätte svårt!
  VI har hela familjen försäkrad i Trygg Hansa. Vet inte om det är det bästa men det känns bra:)

  SvaraRadera
 4. ja visst är det svårt. vi velade länge emellan Trygg Hans & Folksam. vi valde till slut Folksam... :-)

  SvaraRadera
 5. Här kör vi med hängslen och livrem :) både Folksam och Trygghansa.
  Det bara blev så, av ingen anledning... Folksam har man ju genom facket väldigt förmånligt så det blir inte jättedyrt med båda.

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!