söndag 6 november 2011

Hur svårt kan det vara att använda reflex???

Alltså borde vi inte vara väldigt upplysta om att ALLA ska använda reflex när det är mörkt ute? Vi lever faktiskt på 2011!!
Härom veckan höll jag på att köra över en cyklist som vinglade mitt i vägen utan varken cykellyse eller reflex... Dessutom hade den mörka kläder och det var mörkt ute och lite disigt...
Tror folk på riktigt att de syns i mörker? Att de är några levande ljus som dyker upp i mörkret? Ja jag blir så irriterad. Hur svårt kan det vara att sätta på sig en reflexväst och eller andra reflexer?? Det borde fasen vara lag på det tycker jag!
Eller skäms folk för att sätta på sig reflexvästar? Dom som borde skämmas är dom som inte har några på sig alls tycker jag!!
Och så det här med lyse på cykeln... Kör jag utan lyse på min bil när det är mörkt ute? Nej precis, då borde inte cyklister köra utan lyse heller!
Så nu har jag fått leka lite polis så här på söndags morgonen;)! De kanske är det jag borde bli? Konstapel Karolin, visst lät det bra?;)
Så nu mina vänner kan ni väl lova mej att från och med nu, använd ALLTID reflexer när ni är ute och går i mörker!
Har ni inga? Gå och köp då för några tior och ni kan rädda erat eget liv!!2 kommentarer:

  1. Håller med!
    Bor ute på landet och har en väg med många backar både uppför och nedför och krokig som bara den.
    Där är ofta i kurvorna eller i vägrenen på store vägen en kille och en dam kommer promenerandes i mörka kläder. Att man inte är orolig över att man faktiskt kan bli överkörd. Den kringliga vägen är inte jätte bred heller.

    SvaraRadera
  2. Toppenbra inlägg!!! Jag har alltid retat mej på folk utan reflex! Så en dag för nån vecka sen kom jag på halvvägs till jobbet att jag glömt!!! Höll på att skämmas ihjäl!!! Inte hann jag vända heller! Tänkte att "detta kommer nån att påpeka" - mycket riktigt! Lasse på Uppåkra sa till min syster att jag inte hade reflex! Så när jag kom upp till Tine o Tommy så fick jag både väst och såna där bra till handlederna! Jag försökte säja att jag har hemma, har bara glömt men nu har jag ju fler!!! :):):)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!