onsdag 13 april 2011

LCHF...

Nu skriver jag om något som jag absolut inte vet något om... Jag bara funderar och försöker vända ut och in på detta med LCHF... I förmiddags tittade jag på efter tio, de handlade bland annat om LCHF och Björn Ferry var där och visade upp sin nya kokbok om just LCHF kost. Han propagerade för LCHF kost och han menade att börjar man äta denna kost så mår man sååå mycket bättre. Att bara genom fet mat gå ner massor i vikt plus att man även kan hålla sjukdomar borta... Även Camilla Läckberg var med i programmet och pratade så gott om LCHF kosten, hon hade själv gott på det och gått ner över 20 kilo genom att endast äta detta. Hon hatade att träna och tränade aldrig bara åt fett. I mina öron låter detta helt galet. Hur hälsofarligt låter inte detta då? Hur ser kroppens kolesterol ut då?? Aldrig träna och bara äta fett.... Men hur ska man kunna ha en livs stil med att bara äta LCHF, du får ALDRIG äta en endaste gnutta socker, inte frukt. Alkohol är totalförbjudet och absolut inget vetemjöl, pasta eller ris. Kan man LEVA så??? Jag är en stor sockerhora, men under vackorna äter jag inget socker och håller igen på en del kolhydrater, men lever så långt ifrån en LCHF kost. Skulle nog aldrig fixa det...... Forskare menar att genom att bara äta LCHF kost så kan bli väldig seg i huvudet och att man har svårt att hänga med. Undrar oxå hur man ser ut i kroppen om så där 10 år om man bara levt på fett? Hur kommer hjärtat och kärlen att se ut? Jag behöver oxå gå ner 20 kilo men vet att jag aldrig skulle kunna leva på en LCHF kost och ALDRIG få äta kolhydrater. Jag skulle aldrig funka, speciellt inte när jag tränar så mycket och dessutom har 3 barn och ett stort hus att ta hand om... Som sagt jag har absolut inget kött på benen om denna kosten. Och det jag har skrivit har bara varit negativ, de ser jag nu... Men fram med de positiva då! ;-) Hjälp mej så att jag får en annan sida av det!;-) Vad tycker ni om LCHF kost? Ni som lever enligt LCHF, fungerar det? Har ni gått ner i vikt? Klarar ni er ifrån alla begär? Hur gör ni när ni ex är på kalas/fest? Äter ni då och dricker alkohol? Har ni hållt eran vikt som ni gick ner? Eller gick ni upp igen? Ni som inte lever enligt LCHF.... Skulle ni kunna tänka er att leva enligt deras kost?

14 kommentarer:

  1. Jag tycker de funkade jätte bra och leva efter LCHF, följde det inte helt till punkt och prickar.Utan gjorde la upp det lite som jag själv tyckte, fast va väldigt nogrann med och inte äta kolhydrater och mjöl..
    Och de går o kombinera lchf och träning i viktnergångs syfte,det gjorde ju jag.. Men jag tror inte att det är bra för kroppen och alltid leva på de sättet.. Utan att det är en bra viktnedgångs metod..

    SvaraRadera
  2. Det är inte bra att leva på det sättet i längden. De som gör det kommer märka av det när de blir äldre. Men för att gå ned de där extra kilona så funkar det en kort period. Men bästa sättet att gå ned i vikt är ändå - motionera dagligen och ät allt du vill MEN - bara hälften av det. Vill du ha en chokladboll - ät halva, vill du ha glass - ät halva... osv ja du fattar. Och vid middagsbordet - halva tallriken grönsaker och endast frukt, vatten och knäckebröd efter kl 18. Urk, nu lät jag precis som den hälsorådgivare jag är utbildad som.... Kram

    SvaraRadera
  3. Vi har pratat en del om det där sista veckorna, vi har nämligen en dietsida på nätet där vi presenterar de olika dieterna och dessa dieter där man bara äter fet mat tycker jag låter livsfarliga i längden! Dom är så pass nya så det finns inga undersökningar om hur det påverkar kroppen i längden!
    Hemligheten tror jag är att laga BRA mat i veckorna och unna sig gott och vin på helgerna och sen röra på sig, typ promenader om man som jag inte gillar att träna och sånt. Kanske tar lite längre tid men man kommer dit OCH har då hittat ett sunt sätt att leva som är lätt att fortsätta hålla. Man ska inte rasa i vikt med extrema metoder, då ökar bara risken att man går upp allt och då ofta med råge....
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Anledningen till att man tappar så mycket (oftast) med LCHF är ju att kroppen lättare lagrar kolhydrater än fett, plus att fettet gör att man är mätt betydligt längre (=äter mindre).

    Men jag säger som dig, hur bra är det på LÅNG sikt? Ingen vet, med tanke på att "Dieten" är ganska ny! :-P

    SvaraRadera
  5. Jag skulle inte klara av att leva efter det. tänker på kärlkramp och dylikt och klarar inte av att äta så fett. Sedan så värnar jag om riktigt smör och grädde tex. Tror inte på lightprodukter.
    Man får göra som man vill och fettdieten passar många och de mår bra av det, det är huvudsaken.
    Kramar

    SvaraRadera
  6. Jag åt enligt LCHF i drygt fyra månader och gick ner 15 kg. Jag drack ett glas vin nästan dagligen. Enligt LCHF är det okej att dricka alkohol men inte med socker. När jag slutade med LCHF för ca ett år sedan gick jag inte upp i vikt. Nu har jag nu under detta året gått upp två kilo men då har jag också ätit pizza, godis, glass ja allt vad jag har haft lust med för stunden. Så för mig var LCHF en perfekt diet. Jag mådde superbra under tiden och var aldrig hungrig eller sötsugen!! Våga testa under en period. Jag lovar att du blir nöjd!!

    SvaraRadera
  7. Jag vill gärna prova denna grej ,men har inte kommit dit ännu.
    På prov för 2 somrar sedan testade jag att drick 5 drinkar(ej alkohol då ) om dagen i typ 1,5 veckor och gick ner i vikt.gjorde det typ endast för att kolla om man höll sig mätt och det tyckte jag allt Tyvärr så fortsatte jag inte
    //kram

    SvaraRadera
  8. Karro.
    Jag har såååå mycket att säga i det här.
    Önskar jag fick träffa dig över en kopp kaffe så jag fick berätta.

    Men det bästa jag kan göra för dig, är att maila dig länken till en av de bästa sidorna när det gäller sund lchf som lyfter problematiken Sockerberoende.

    http://www.annahallen.se/

    Hoppas du orkar ta dig tid att gå igenom hennes sidor för det står väldigt mycket där som är bra.

    Önskar så att jag fick coacha dig i lchf i typ 4 veckor för att se hur du mår och vad som händer med din vikt. Du kan ju fundera på det.

    Mvh
    /// Fredrika, (kostrådgivare LCHF)

    SvaraRadera
  9. Jag tror som sagt inte på LCHF. Skulle vara kul att se en uppföljning om 10 år, vad har hänt med blodkärlen, hur många har fått stroke pga. LCHF. Sen förstår jag inte hur dom kan säga att man inte ska röra på sig, hur går det då med benstommen, speciellt för oss kvinnor som lätt får benskörhet. Så fortsätt röra på dig och använd ditt sunda förnuft som jag vet att du har.
    Puss/mamsen

    SvaraRadera
  10. Sockerhora, haha. Bästa ordet jö:)
    älskar ugglemössan nedan!
    Hoppas allt är bra med er idag!

    SvaraRadera
  11. Lchf is da shit!!! Innan Theo kom gick jag ner 17 kg hur lätt som helst. I familjen har vi aldrig ätit så gott!!! 3 dagar tog det så var sockersuget borta! När jag slutat amma är det det som står på programmet kram Victoria

    SvaraRadera
  12. jag tror olika dieter passar olika människor faktiskt. jag provade lchf och jag gick ner i vikt. Dock fick jag en biverkning av att utesluta allt socker och äta så mycket fett och mådde skit i början. jag var riktigt sjuk. men jag tror verkligen att det funkar även om det kanske inte är så kul att leva så för alltid. men det kanske kan vara en bra rivstart för att sen gå mer åt GI-hållet. egentligen vet jag ju att äta måttligt och träna är bäst men hur lätt är det. ;)

    SvaraRadera
  13. Jag har ju kört lite "LCHF_light" kanske man kan säja, varierat med GI som ju är aningen likt fast mindre kolhydrater, sen året innan jag började blogga så det måste bli snart 3 år. Många missuppfattar och tror att man ska äta MASSA fett, men det handlar ju mer om att äta riktigt fett och inte lightprodukter o så en massa grönsaker såklart!
    Jag gillar denna kosten så himla mycket och det tror jag är en förutsättning om man ska lyckas, man kan ju inte tvinga i sej sånt man inte tycker om!!!
    Så unnar jag mej vin OFTA o när det är fest så slinker det ner en o annan cider också minsann, lite fusk måste det va annars blir det trist!:)
    Stor Kram söta K!

    SvaraRadera
  14. LCHF e bra å gott!!! Mitt blodsocker svänger inte upp å ner som en bergochdalbana vilket är skönt, inte minst för folk omkring mig;)
    Givetvis slinker det ner lite "olagligt" emellanåt men lite träning gör att man kommer upp på plus igen!
    Kram kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!