onsdag 6 april 2011

3 års trots...

Om jag tyckte Alfred var envis och tjurig innan så är det inget mot vad han är nu... Jösses vilken humör han har, tror minsann att han hamnat i en rejäl 3 års trots..... Mornarna är värst här hemma innan vi tar oss iväg på dagis (menar förskolan... Har så svårt att få in att de numera heter förskolan;-)) så är det massor av bråk. De mesta diskutionerna handlar om KLÄDER. De trodde ni inte att denna lilla nakenfis kunde bråka om kläder... Men jo då, nu börjar nakenheten försvinna mer och mer och istället har det omvandlas till att byta kläder mins 4 gånger om dagen. Och det han har använt åker raka vägen ner i tvättkorgen trots att det bara används så där ½ timme... Alltså då har de inte ens hunnit bli smutsigt. *suck* Imorse bråkades det om en t-shirt. Ofta bestämmer han själv vad för kläder han ska ha på sig, men imorse fick jag ta fram kläder till honom. När han satt och skulle få på sig t-shirten så gick det inte alls som han ville. Han slängde iväg den och skrek och sa att den var dum.... Allt var pest och pina, men jag höll mej lugnt. *kors i taket för det*.... Jag gick in i badrummet och ignorerade honom, bad Douglas göra likadant. Han skrek för fulla muggar, men efter en stund märkte han att ingen brydde sig och de hemska Alfred monstret byttes mot en glad Alfred... Humör skiftar alltså väldigt fort här hemma och nu gäller det bara för mej att behålla mitt lugn. Bita mej i tunga varje gång han blir så där arg, gå ifrån honom och låta han skrika... Men det är inte lätt det kan jag lova, men jag kan iallafall försöka. Kanske överlever vi denna hemska 3 års trots om vi gör så här, hittar en bra balans. Åh fy fan va bra jag lät där, så där mogen duktig pedagogisk förälder;-) *ha*ha* Mmm vi får väl se om jag håller det jag lovar...;-) Visst är han fin i den rosa mössan? Kompisen Tide glömde den här igår och imorse sa Alfred att hon hade lovat honom att han skulle få ha den på sig på dagis idag! Så han har varit toppenfin i den rosa mössan, för tillfället älskar han rosa precis som sin mamma!!

8 kommentarer:

  1. Hemma är mellansonen fortfarande väldigt skeptisk till sin blåa "djurmössa". Han har i alla fall haft på sig den nu, men han längtar nog innerst inne efter den rosa med stjärnor på... Hm... ;-D

    SvaraRadera
  2. Vi har en nybliven 3-åring här hemma.... Herregud vilken vilja! Och humöret ska vi inte prata om. Men det är en utvecklingsperiod de ska igenom. Nästa stund är de så mysiga och underbara. Älskade ungar!

    Kram

    SvaraRadera
  3. haha.... jag tror fortfarande att försskolan är ett namnbyte som gjordes bara för att ge personalen där en bättre titel ;) För mig kommer det ALLTID att vara dagis !!

    SvaraRadera
  4. Åh min lilla är galet bestämd redan nu (19 månader), hur ska det bli sen...?

    SvaraRadera
  5. Allt har sin tid. Jag har en tjurig och förpubertal 10-åring, en arg 8-åring och en envis 1,5 åring och önskar innerligt att dessa faser ska gå över SNABBT!!

    SvaraRadera
  6. Håller med dig, nu känns det som att 2½ årstrotsen inte var något mot vad det är nu.

    SvaraRadera
  7. Förskola har det ju hetat sedan 1998 så något "färskt" namnbyte är det ju inte! Bara 13 år sedan... Hihi... =) Då (-98) fick "dagis" en läroplan och kravet på verksamheten ökade. Fr.o.m 1 juli i år kommer även en ny reviderad läroplan som har tydligare mål och förtydligar förskollärarnas roll. Dessutom kommer förkolan med i skollagen! Jag värdesätter verkligen att jag som förälder, utifrån läroplanens strävansmål och riktlinjer, kan ställa krav på den verksamhet mina barn är en del utav. Helt rätt att du börjar använda verksamhetens riktiga namn! =)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!