måndag 11 april 2011

Falsk krupp?


Spinner väl på med ännu ett nakenilägg då;-) Tack söta ni för era kommentarer! Jag är stolt över min nakefis och se här är han naken igen och äter kärleksmums igår kvällst;-)!


Igår vad det varm, ja så varmt så barnen trodde det var sommar. De ena klädes plagget efter de andra föll av och jag var där och höttade med mitt finger att kläderna minsann skulle sitta på och att man ska svettas in våren... Men tror ni någon lyssnade på vad jag sa? NEJ, inte ens Jonas... Så vad händer igår kvällst? Jo herr snuva kom på besök hos både Douglas och Alfred... Alfred vaknade upp vid 22 tiden och hostade som en gammal rökare. De var en ihålig hosta nästan som om han skällde och det kurrade och spann i hans lilla bröst... Han hade svårt och andas och fick nästan lite panik. Fick för mej att gå och ut och sätta mej på trappan med honom så att han lugnade sig. Vi satt där i ca 30-40 minuter och han somnade gott i mitt knä! Roslet och även den skällande och ihåliga hostan försvann och han sov gott resten av natten... Nu har tanken slagit mej att det kanske var falsk krupp han fått? Eller hur utvecklar det sig? De var riktigt otäckt att se att han hade svårt att andas och i och med det att den friska luften gjorde andningen mycket bättre så kändes det som om det var just falsk krupp som han hade??? Eller?

11 kommentarer:

  1. Mina ungar kastade också av sig kläderna, men Liam tog lydigt på sig när jag bad honom. Angående kruppet så vet jag faktiskt inte, har dåligt koll på krupp tyvärr (förutom att jag ibland får det på min äldsta dotter hihi) Kram

    SvaraRadera
  2. Han är ju en jättefin nakenfis!! Skryta bör man;)
    Kram!!

    SvaraRadera
  3. Hej Karro!
    Det låter precis som falsk krupp. Thea har haft det vid ngt tillfälle när hon var yngre. Hostan är skällande. Svårt att andas in luft. Bra att gå ut i friska luften o sitta ca 45 minuter. Skönt att det släppte för honom! KRAM Sara

    SvaraRadera
  4. Låter absolut som falsk krupp! Casper har haft det säkert 20 gånger, men nu när han blivit äldre så har det lugnat ner sig och nu har han faktiskt inte haft det på flera månader.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Av din beskrivning så tycker jag också det låter som de kan ha varit falsk krupp. Min Wille hade det för ett par månader sen. Fick åka in till sjukhuset med honom. Anton fick det någon dag efter. Men tyckte inte det hjälpte med frisk luft på honom utan de blev värre. Men de var så man skulle göra fick vi till svar av sjukvärdsupplysningen. Så bra att de släppte för honom. Otäckt när dem inte får luft!!! Hoppas dem kryar på sig fort!!! kram

    SvaraRadera
  6. Alla mina pojkar har haft falsk krupp och det har varit ungefär så som du beskrivit det. Vi duschade hett vatten i badrummet och höll oss i ångan och vi satt ute i friska luften också. När Dennis hade det så var det så svårt så vi fick lov att ringa ambulans, men det släppte och vi kunde avblåsa utryckningen. Senare fick jag veta att vi hade kunnat använda de tabletter (Betapred) som vi fått när Emil var liten, men som hade gått ut i datum. Men det gick ju bra. Alla barnen hade det bara en enda gång.

    SvaraRadera
  7. Underbara bilder!
    Det han mumsar i sig ser himla gott ut... mums!
    Söt nakenfis ♥

    KRAM

    SvaraRadera
  8. Min äldsta grabb har krupp nån gång per år, oftast precis innan en förkylning bryter ut. Och gärna på våren. Det låter ungefär som en "råbock", och som de flesta redan har sagt ska man "kyla" ner symptomen. Åka en runda i bilen men kyla på, gärna ha fönstret öppet i sovrummet och inget täcke. Om han får det fler gånger kan du be å få Lepheton, funkar jättebra. Lättdrucket =D Ha de gott Kram Emma M

    SvaraRadera
  9. Annu en gang, underbara bilder... :0)

    Kram

    SvaraRadera
  10. Vi fick rådet att åka in med Elliot efter att han haft sitt först (och enda so far) kruppanfall. De rekommenderar tydligen alltid att man åker in första gången.
    Vi fick ju både inhalator och kortisontabletter att ha hemma till nästa gång. Det känns tryggt!

    Kram!

    SvaraRadera
  11. Hej, ny läsare här men kunde inte låta bli att kommentera och håller med de som skrivit före om att det låter som falsk krupp.. Har en dotter som nu är 11 som haft detta sen bebistiden och har fortfarande anfall i samband med att hon blir förkyld osv.. Här funkar oxå frisk luft bäst och oj va många nätter jag och hon spenderat på altanen genom åren.. man tycker ju så synd om dom små liven... Hoppas ni slipper detta i fortsättningen och annars finns det bra mediciner att tillgå..

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!