tisdag 11 januari 2011

Vad blir de för mat??

Ja det är en stor fråga just nu här hemma... Jag letar och kollar upp lite olika maträtter där de inte är allt för många kolhydrater i... I flera dagar nu har vi eller jag (Jonas fuskar och äter mackor på kvällarna när han tror att jag inte märker det...;-)) Iallafall skippat vitt bröd, potatis och pasta. Ja de är ju alltid en början eller hur?! Jag tror inte att jag kan vara så stenhård mot mej så att jag alltid kommer att skippa kolhydraterna. Nej då får jag helt enkelt träna lite extra;-)!

Vi har kört med quinoa en hel del. Tycker personligen de är supergott. Vet inte om de är så nyttigt, men de hoppas jag iallafall;-)

Ikväll blev det köttfärsbiffar med taco kryddning och till de värmde jag herecuverts, rödlök och tomat! Hade även en mumsig ratatouille sedan igår, som passade in perfekt att ätas till biffarna! Nästan godare idag när den stått och dragit över natten!
Just nu är det bara mat, mat och åter mat i mina tankar. Jag har snart inga roliga idéer kvar och behöver därför massor av nya från er!!! Vad kan vi äta? Har ni några roliga och goda recept på rätt så låga kolhydrats rätter så får ni gärna dela med er dom till mej!!
Åhh jösses va hungrig jag blev igen...*suckar högt* Inte lätt att vara en matmissbrukare som dessutom har ett sockersug utan dess like....

7 kommentarer:

  1. blomkålsmos är supergott och enkelt att göra! bulgur är mycket nyttigare än ris. kycklingspett med en god grönsakswok kanske? lasagne fast istället för pastaplattor tar man aubergine, supergott! kyckling- och baconsallad, kryddiga korvar med hög kötthalt tillsammans med en fräsch sallad.

    lite små tips. :)

    SvaraRadera
  2. Fy Jonas! Jag som tänkte hålla på dig i vikt-tävlingen, skiter nog i det nu!!! /Johanna

    SvaraRadera
  3. Samma fråga ställer vi oss i detta hus också, fast varje dag känns det som...
    Bra tips från "lilla fröken" där, de tänker jag sno rätt av bara..! =)

    SvaraRadera
  4. Lilla frökens tips var jätte bra tycker jag och blomkålsmos är verkligen jätte gott!!! var skeptisk till det men provade det för ett tag sedan, med grädde gjorde jag men det behöver man ju inte.... behövs dock MYCKET blomkål för att det ska räcka! kram

    SvaraRadera
  5. @Johanna, Karolin snackar en massa dynga som vanligt! Om jag är hungrig så tuggar jag på en barkbit och gör 100 sit-ups! Du kan vara lugnt och fortsätta hålla på mig, jag kommer vinna detta ganska enkelt. För vinstpotten skall vi åka på den årliga tractorpullingen i hörby till midsommar!!! /Jonas

    SvaraRadera
  6. Mmm ser jättegott ut!
    Nu blev jag hungrig.

    Kram

    SvaraRadera
  7. Mums. Jag klarar mig inte heller utan kolhydrater =)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!