söndag 16 januari 2011

En nyttigare lasagne!

Lagade lasagne till kvällsmat. Men istället för att använda lasagneplattor använde jag mej av zuzzhini. De smakar som pasta och blir mjuka och smaskiga att äta! Man känner ingen skillnad.
MEN halva vår lasagne bestod av aubergin... Varför undrar ni, jo för att min käre man (eller jag menar förstås sambo) åkte och handlade. Men visste doock inte skillnaden på dessa två, så vi fick ta de vi hade... Zuzzhini ser ut som en gurka dock och auberginen är svart och tjockare... Men det var ingen höjdare att blanda i den där... Så den fick petas bort när vi skulle äta annars den så mumsiga lasagnen! Istället för ostsås tog jag keso och det var minst lika gott och så skippade jag grädden;-)!!

Här kommer ett recept på en GI lasagne som jag nästan följde;-) Jag tog dock och gjorde min egna köttfärsås och blandade i lite olika slag bönor och majs och lite extra god krossade tomater med smak!:

6 personer
600 g nötfärs
2 stycken zucchinis
4-500 g tomatkross 3 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
1 köttbuljong
Salt och peppar
1 blå band ostsås (tetra 2,5 dl)
Några färska basilikablad, skurna i mindre bitar
1 dl matlagningsgrädde
1 st 20% mozarella

Skär zucchinisarna i skivor på längden, lägg på handduk, salta så de vattnas ur. Jag sköljde sedan av dem med hett vatten och lät dem torka lite. Gör detta en stund innan så du hinner med.Stek löken, tillsätt nötfärs och stek, krossade tomater, vitlök, ostsås, buljongtärning, salt & peppar och basilika.Varva sedan succhiniplattorna med nötfärsen, nötfärsen sist, häll över 1 dl grädde och strö mozzarellan ovanpå!
I ugn på 200 grader i ca 20-25 minuter

Lycka till!

3 kommentarer:

  1. Mmmmm... (fan nu blev jag hungrig igen..;-))
    Det lät super smarrigt så den ska vi pröva någon dag!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det är skitgott med zucchinilasagne! Och man kan ju variera den på en himla massa bra sätt.

    Kram ♥

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!