söndag 16 januari 2011

Skillnad på mjölken??

Jag har länge gått och grubblat på vad de är för skillnad på dessa 2 mjölk paket? Av ren snålhet, eller jag menar förstås ekonomiska skäl så brukar jag köpa klöver mjölken för den är några kronor billigare. Den har även längre hållbarhet än vad den "vanliga" mellanmjölken har...

Jag har kollat på innehålls förteckningarna och kommit fram till att båda kommer från de Svenska gårdarna. Klövermjölken är alltså ingen fulmjölk som kommer från någon tyskgård...;-)

Men vad är då kruxet? Varför är de skillnad på priset och datumen på dessa 2? Är det någon som vet varför det är så? Vad är skillnaden? Teori?

Hjälp mej komma fram till något svar, så att jag slipper gå och grubbla så att jag blir gråhårig, eller jag enar förstås ännu er gråhårig än vad jag är;-)!

12 kommentarer:

  1. Klövermjölken är värmebehandlad för längre hållbarhet, det är det enda jag vet. Tror den egentligen är mer anpassad för storkök. Och det är sån behandlad mjölk som nästan är det enda man kan få tag på utomlands.

    SvaraRadera
  2. Precis som ovan säger så är det pastoröseringen det skiljer på så den har längre hållbarhet,köper oxå alltid den :) /kram,Kate.

    SvaraRadera
  3. Klövermjölken är inte lika god..det är skillnaden som jag märkt..

    SvaraRadera
  4. Det är säkert något extra konstgjort ämne som dom tillsatt för att få en längre hållbarhet. Men det är bara som jag tror. Kram JohannaH

    SvaraRadera
  5. Bra fråga du!
    Och ännu bättre svar ;-)

    Jag har också funderat på detta men nu behöver jag inte fundera mer.
    Vi köper nästan alltid Skånemejeriers mjölk. Arla eller klöver hittar vi bara på Netto.

    Kramis

    SvaraRadera
  6. Det KAN(högst troligt) vara så här med priset:

    Klöver mjölk kanske ingår i någon utländsk STOR konsern? Varvid de kan lägga sitt pris lägre och konkurera bättre.
    Dessutom vet affären(typ) att de (troligtvis) säljer mer Arla och kan lägga en högre marginal pga "det goda märket"? "Folk köper ändå..."
    Sedan har vi det gamla hederliga mejeriet, ofta lite "dyrare" eftersom det är lokalt typ "skånemejeri", milko etc... Ett mindre mejeri som lever på sitt namn, produkten utlovas vara närproducerat...dvs "din granne" mjölkar de korna så köper du "hans mjölk" så kommer tillslut dina pengar i hans ficka å han får behålla sitt jobb, typ... Än en gång detta är bara vad jag tror...!! Mycket luddigt skrivet...men sen är jag en knas-boll också! ;-)
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  7. Jag köper också oftast snål... jag menar ful.. jag menar klövermjölken.

    Kram ♥

    SvaraRadera
  8. Här kommer ett svar från en mejerist, jag jobbar ju på en UHT- avd på mejeriet. Vi tillsätter inget konstigt för att den ska hålla längre utan produkterna är upphettade till en viss temp så håller den lite längre än " vanlig mjölk" . det är ju gjort av exakt samma mjölk fast den är upphettad. Och oftast så är det samma mjölk i lågpris mjölk som i milko el arla mjölk. När vi kör tex mellangrädde så kör vi låt säga 2500 paket i falköpingsdekor sen byter vi bara papper och kör nästa tex milko. samma grädde bara olika kunder och de sätter ju olika priser. så oroa er inte över kvaliteten.

    SvaraRadera
  9. Maria Nyström:
    Det är alltså som man misstänker men inte gärna vill tro... Man försöker vara trogen kund och bara köpa Milko...till ingen egentlig nytta alltså...suck...

    SvaraRadera
  10. Tigrinnan!!!
    Men du stöder ju milkobönderna om du handlar milkoprodukter bönderna får ju betalt för våra produkter

    SvaraRadera
  11. Tuuusen tack Mia för svaret!! Nu slipper jag få ännu mera gråa hår;-)
    Kram K

    SvaraRadera
  12. Intressant.. bra svar också! Smaken är marginell, men dricker oftast bara mjölk i kaffet :o)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!