måndag 17 januari 2011

Jag är arg...

på vår sjukvård...

Natten har varit hemsk... Fabian har varit vaken hela natten. Han somnade vid 19, men för att vakna upp vid 23 och inte somna om...Han somnade om klockan 07 imorse:-( Så fort vi har lagt ner honom så har han gallskrikit och vägrat ligga ner. Men så fort han har suttit så har han kunnat lugna sig lite... ÖRONEN???

Jag ringde till vårdcentralen nu på morgonen och fick prata med världens nonchalantaste sköterska.. Den första frågan hon frågade var: -Har du gett honom näsdroppar? -Nej de har jag inte... Sedan kom en massa dumma följdfrågor och det verkade inte vara några problem att ha feber i 7 dagar... Jag är så arg så jag snart brinner upp. Jag fattar inte för mitt liv hur vår sjukvård kan vara så nonchalanta. De måste ju ha fått sig en näsbränna lite då och då när man hör hur fall efter fall som de "nekat" vård till går käprätt åt helvete..

Nu fick vi iallafall en tid klockan 11:10 idag, önska mej lycka till att jag inte blir förbannand där inne... Tycker att man absolut inte får bete sig så här om man ska jobba inom sjukvården. Min son har ONT och jag har vänt mej till min vårdcentral för att han behöver hjälp. Men nu tror jag att jag istället ringde en cykelverkstad. Fy skäms på vår vårdcentral:-(

3 kommentarer:

  1. Jag brukar ringa direkt till sjukvårdsupplysningen istället för den lokala vårdcentralen. De är kunniga (vad jag har upplevt) och bokar även tid om de anser att man behöver.

    SvaraRadera
  2. Så var det för mig med förra helgen när jag ringde jourcentr. i v-mo. För min son hade jätteont i halsen å hade haft feber i flera dagar. Då tyckte inte de att jag skulle komma in. Å hon var riktigt nonchalant. För det var på tillbaka gång tyckte hon. Men jag gav inte med mig. Så vi kom in dit på efterm. å då hade han en rejäl halsfluss =/

    SvaraRadera
  3. Malin, mamma till Mira17 januari 2011 kl. 11:00

    Samma sak har hänt oss.
    Min dotter, som då var 1 år (mars 2009), hade haft 40 graders feber i 5 dagar. Hon var väldigt medtagen, vill bara halvligga i min famn hela dygnen. Åt ingenting,drack inget. Ringde bvc när hon haft 40 graders feber i två dagar,men blev nekad. Våran bvc-sköterska sa att vi skulle ringa upp dagen efter. Hon sa "det låter bara som en helt vanlig förkylning", även fast jag sagt att hon inte var ett dugg snorig. Ringde upp dagen efter men inget svar, provade hela dagen, ringde tillslut vc men där svarade en sur ssk att dit fick jag minsann inte ringa, vi tillhörde bvc! Hon sa, "du får väl prova ringa tills dom svarar!"
    Den femte natten började dottern andas häftigt och var sig inte alls lik. Vi blev såå rädda. Ringde akuten vid kl fem på morgonen,men de bad oss ringa vc direkt kl åtta när de öppnar.
    Gjorde det, och vår bvc ssk svarde.
    Hon tyckte fortf inte att vi behövde komma,men tillslut fick vi en tid en timme senare.
    Väl där så får vi en at-läkare som tycker att dottern ser helt frisk ut.... Hon ligger i min famn o flämtar..... "Men eftersom ni tjatar så ska jag ringa Falun (större sjukhus med barnklinik),men jag tycker inte att ni ska åka,ni kan vänta till imorgon... "Ni fick komma dit,men JAG tycker inte att ni behöver ha bråttom, ni behöver VERKLIGEN INTE ta ambulans,ta det lugnt hemma o åk dit senare i em."

    Vi tog det lugnt hemma o åkte mot Falun.
    Väl på akuten så får vi komma till ett rum, de undersöker henne o kollar allt möjligt.
    En läkare kommer in o säger... "Herrugud, Er dotter skulle ha behövt åka ambulans och fått syrgas redan hemifrån er !!!"
    Hon hade fått rs-virus OCH dubbelsidigt lunginflammation. Efter två dagar på sjukhus övervägde läkarna om hon skulle behöva läggas i respirator för att hennes lilla kropp skulle få vila. Hon höll på att stryka med.....
    Och här på bvc och vc var det ingen fara alls med henne......... Behöver jag tillägga att både bvc och vc blev anmälda?

    Hoppas att det går bra för Fabian hos doktorn, och att han snart blir frisk!

    KRAM

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!