fredag 24 oktober 2014

Underbart goda bars!

 Igår slängde jag ihop underbart goda bars som jag hittade på Annika Sjös blogg! Jag verkligen slängde ihop dem och det tog si så där 2 minuter och 10 minuter i ugnen!
Så lätta och så gudomligt goda och det bästa, kidsen älskade dem! Mycket bra betyg! -Mamma, de smakar som kanelbullar! Får vi ta med såna till skolan istället för frukt?
Jag vet faktiskt inte hur man får? Men det är ynka 4ingredienser i och bara nötter, dadlar och kryddor. Så egentligen är dessa inte mindre dåliga än när de har med sig riskakor eller frukt, till och med "nyttigare" än riskakor eftersom att de är fyllda med fibrer och protein!
Jag har bakat många bars genom åren, men dessa var nog dom godaste jag ätit i hela mitt liv!
Började googla på hur (o)nyttigt det är med dadlar? Ja jag är ju inte så duktig på detta med att räkna ut kolhydrater hit och dit, det var dubbla budskap. Men en sak är i alla fall säker, dadlar är i vilket fall som helst bra mycket nyttigare än både smågodis, kakor och chips!
Så har du 15 minuter över, behöver något till gofikat i eftermiddag eller behöver en extra kick till träningspasset eller efter eller kanske rent av är småsugen ofta; baka dessa, ät och njut!!
Jag gjorde 2 olika, en med nästan hela nötter och en med mer mixade nötter i, båda lika goda! Men gillar när det är stora bitar i med mycket tuggmotstånd!;-)

 
BARS:
15 urkärnade dadlar
3 dl cashewnötter
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Mixa allt i matberedaren och forma till 10 bars. Sätt in i ugnen på 175 grader ca 10 min. Förvara i kylen! (Livsfarligt när kidsen älskar dem, då går dom åt som smör i solsken, så gör som jag. Gör dubbla satser på en gång!;-))
 
Lycka till!
Att mina bars ser ut som  små bajskorvar och inte så aptitliga, jag skyller på kameran;-) Dom smakar 1000 gånger bättre än vad de ser ut kan jag lova!

2 kommentarer:

  1. Det är ju definitivt bättre än godis.
    Men samtidigt får man nog tänka på att det är ett relativt energität ingrediens. Jämför man 100 gr banan med 100 gr dadlar (ex.vis) är det 101 resp. 299 kcal. Nästan 3 gånger så mycket i samma mängd dadlar alltså.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!