lördag 18 oktober 2014

Så typiskt mej...

 Det här är våran bil....
För exakt 3 timmar sedan stod den "parkerad" så här "snyggt" på mammas och Tommys gräsmatta...
Jaha tänker ni... Och?
Jo det var så här...
Jag, Alfred och Fabian åkte ut vid lunchtid för att hämta upp ett partytält som har legat i deras garage i ungefär exakt 3 månader. Ett partytält som min kära mamma har sagt till oss att hämta upp ungefär en miljon gånger.
Idag var det liksom sista dagen, för tja nu började liksom tiden bli knapp. Ja för nu MÅSTE ju utemöblerna in precis där alla miljoner pinnar och skit som hör till ett partytält låg!
Jag skulle göra en sån där snygg parkering på deras vändplan. Ställa mej så att det skulle bli så smidigt som det bara kunde bli med bakluckan så nära garagets ingång som möjligt!
Kom upp i full fart med sterion på högsta volym och med 2 tjatande barn i baksätet...
Jag vred runt ratten och vips hade jag liksom hamnat på gräsmattan...
Jag vred lite till, slirade som fan, gled lite till, slirade ännu mer och vips var jag långt ner på den backiga gräsmattan och tog mej ingenstans... Hade jag glidit lite till och slirat lite mer. Ja då hade jag förmodligen hamnat i fårhagen...
Alltså detta är så typiskt mej att hamna i en sån här situation...
I baksätet satt en hyperventilerande Alfred och grät stora tårar och sa: -Mamma, detta kommer aldrig att gå, vi kommer dö! Medans Fabian kvittrade, log och var henöjd med att vi slirade runt där i backen...
Om jag var svettig? Öh jo då och jäkligt frustrerad....
Hur i hela världen skulle vi få upp bilen jäveln??? Detta händer bara mej...
Tack och lov finns det traktorer i varje hörn i skogen;-) En mycket vänlig man kom och hjälpte oss upp!!
Men vart i fåglarna sitter bogserinskroken på bilen fram? Bara att börja bläddra i instruktionsboken och ja där, under en lucka fann vi den!
3 gånger gick linan av.. Ja för det här med bogseringslina, mmm ja det verkar som om inte en kotte äger?! Jag vet precis vad jag ska köpa till Jonas på fars dag!;-)
En skitig bil och en lycklig jag! Tur det finns män som fixar såna här grejer som jag "råkar" göra;-)
Alfred var skitnervös hela tiden och gömde sig inne i ett annat rum med kudden för ansiktet och jämrade sig: -Vad ska pappa säga?
Pappan i familjen är ganska tålig av sig. Han vet att mamman i familjen kan hamna i såna här konstiga situationer ibland... *fniss*
Som om det inte vore nog med bilen...
När jag hade stegat upp från bilen när den var nerkörd i de våta gräset. Kom jag upp på stenen, kliade mej i ögat och vips blåste linsen ur ögat... Där hade jag tur. En meter i från mej på stenen låg den lilla linsen! Ja men det är väl bara att byta lins och sätta i en ny när jag hade kommit hem tänker ni.. Ja det tänker jag med, bara det att jag missat att beställa nya så jag har inga kvar... Det hade ju varit checkt att gå å fest ikväll med glasögon eller stenbind.. Som att välja mellan pest eller kolera;-)
Ibland ska man ha tur!;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!