fredag 17 oktober 2014

En stor dag i en 6-årings liv!

Alfred och Douglas fick cykla hem själva efter skolan idag! Att få cykla hem 1 timme innan jag kommer hem, ja det är stort! De växer flera meter av det!
När jag kliver innanför dörren så där lagom stressig och fredagstrött möter jag en lycklig kille i dörren!
För idag är det en STOR dag Alfreds liv!! Den allra första tanden har äntligen åkt ut som han så försiktigt har lirkat på sedan i slutet av sommaren!
En sådan enorm lycka att äntligen tappat sin allra första tand!
Det kommer förmodligen bara säga pang och ungen är tandlös. Japp för nu är de flesta framtänderna lös!
Tänk att han äntligen får vara lik lillebror som också har tappat en tand! Lycka!!
-Varför står det ett glas med vatten på bordet frågade jag??
- Det är ju där min tand ligger och tandfen kommer inatt och lägger en peng där! Jamen såååå klart! Herregud, tänk om jag slängt ut vattnet utan att frågat, då kan jag ju säga som så att jag förmodligen hade krossat Alfreds hjärta!
Det här med spara sina tänder omsorgsfullt i en tandburk, ja det har han pratat om i minst ett år. Så hade de åkt ner i slasken så hade jag nog fått bänt upp hela avloppet och hoppat ner där tills den var hittad....;-)
Douglas har ju också tappat en herrans massa tänder genom sina år. Dock har han bara ett par stycken sparade. Resten ligger förmodligen i en bajsblöja någonstans på soptippen. Dom åt Fabian förmodligen upp när han var si så där 6-8 månader och var ÖVERALLT och röjde... Jo-då-så-att-e...;-) Förmodligen tyckte han de smakade bra, eftersom han smaskade i sig si så där 6 stycken tänder.. Smaskens!

2 kommentarer:

  1. Sådär brukade mina också lägga tänderna i ett vattenglas som stog på köksbänken. Jag har alltid ett vattenglas stående där för att dricka..... när liten hade dragit ut en tand hos tandläkaren får nåt år sen glömde jag av det och svepte vattenglaset på bänken tills det var tomt och jag hörde ett litet, litet klirr. Tittade ner i glaset och där låg tandjäveln ;-) Numer tittar jag alltid i glaset innan jag dricker!
    Ha en skön helg Kram J

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!