måndag 8 september 2014

Cykelfest 2014!!

 I lördags var det årets fest här i Skillingaryd, nämligen cykelfest!!
Alltså det är så in i norden roligt att cykla runt till varandra, bli pirrig när man öppnar ett kuvert och undrar på vilket hus man ska knacka på?
Vi började med lite förfest hemma hos söta Hanna och Mattias! Bubbel, fix och nagelack! Precis som det ska vara på en förfest!;-)
Vi slöt upp redan klockan 14:30 och klockan 15:15 skulle de allra första kuvertet öppnas!
 Kvällens outfit såg ut så här... Svart från topp till tå! Svart är bra och det sviker aldrig;-) (Ny outfit som jag köpte i Varberg på Vero Moda!) Körde på mina allra högaste skor oxå, mina bröllopsdojjor... Efterklok... Jo då det kan man allt vara...
Hanna fixade mitt hår! En inbakad fiskbensfläta som gick runt hela mitt huvud, så där lite busigt och rockigt!
 Första stoppet där alla träffades, fick sina kuvert och ännu en liten "förfest"!;-)
Och NEJ jag hade inte cykelhjälm... Alltså nu lovar jag mej själv att jag absolut MÅSTE skaffa en hjälm snarast.. Herregud barnen åker ALDRIG utan sina hjälmar och skulle aldrig göra, men jag gör jämt det... Gud så dum man är, en billig livförsäkring ju...
Vi hade fått oss tilldelade förrätt! Vi bjöd på fisk och skaldjursoppa med smak av saffran och till det ett supersmarrigt vitt vin!
Det är verkligen superkul att få träffa människor som man annars aldrig träffar eller umgås med! Vi fick ett härligt gäng till oss! Hade vi inte haft en tid att passa till nästa ställe hade vi absolut kunnat sitta kvar hela kvällen!
Vi fick cykla runt hela Skillingaryd, upp och ner, upp och ner för alla förbaskade backar hela kvällen. Svetten sprutade, rumpan ömmade och benmusklerna fick kämpa på med mina HÖÖÖGA skor på fötterna. Men vad gör väl det, när man har en supertrevlig kväll!
Både varmrätten och efterätten var en fullpoängare! Dock glömde jag fota? Va fasen hände? *harkel* För mycket vin kanske?
 Efterätten kom vi försent till... Vi virrade runt bland kvarteren och inte hittade adressen.. Men efter några samtal kom vi till slut fram, si så där 20 minuter... Fint folk kommer alltid sent.. *host*
Vi fick i uppdrag att lägga ut en selfi på oss med "duckface" och vi övade och övade och till slut fick vi till en bra gruppselfie;-) Dock missuppfattade nog Jonas det här med att puta med läpparna, hur svårt kunde det vara liksom?;-)
 Vid 22 tiden var det dax att dra iväg på cyklarna igen och dra på efterfesten där alla på cykelfesten slöt upp!
 Vi dansade, sjöng, dansade lite till, grät lite, skrattade och svettades! Superkul hade vi!
Mina älskade skor fick ställas upp på hyllan nästan direkt vi kom dit... Rämmarna runt ankeln gick av bara så där, pank.... *snyftar för jag älskar dom*
 Min fina svägeska var på scenen och sjöng en trudilutt! Så duktig!;-)
 Klockan 01:00 var det dax att tacka för oss och cykla upp för alla backar igen... Det här med att cykla med vin innanför västen..... Ja det är inte alltid så himla lätt vill jag lova, men hem kom vi utan att vurpa en endaste gång!;-)
 Mina arma små stackars fötter... Dom var SVARTA och ÖMMA... Jag kommer ALDRIG dansa barfota igen, aldrig... Mina fötter gör fortfarande ONT idag och varje liten tå ömmar och bultar.. De svarta har jag heller inte lyckats få bort. De får jag nog slita bort...;-)
Men vad gör det om 100 år liksom... Lite smuts och ömmande fötter. Jag hade en galet rolig kväll!
Dagen efter närmare bestämt  klockan 7:00 såg jag ut så här... Inte lika pigg och fräsch som för bara några timmar sedan...
Alltså det här med att sova dagen efter, NÄ jag kan inte... Gud va jobbigt det är när allt man vill är att bara soooova...
 Jag var helt själv hemma hela dagen. Så jag spenderade dagen i sängen med pepsi max, en macka, nötter och nyhetsmorgon! Inte alls fel kan jag lova;-)
Ok ok, huvudet värkte väl kanske lite. Men för övrigt mådde jag ändå mycket bättre än vad jag kanske förtjänade...
Jonas och Douglas spenderade sin förmiddag på fotbollscup i Värnamo och smågrabbarna hos mamma.
På eftermiddagen när dom kom hem åkte vi till mamma och fikade! Jag vilade min trötta kropp på soffan och njöt av den härliga solen! Sedan blev det pizza och sänghäng resten av kvällen!
Om jag kunde sova när jag väl fick igår kväll? INTE DÅ... Så typiskt, här hade man gått en hel dag och varit supertött och när man får sova, ja då kan man inte...
Det här med att festa en hel dag... Jag tror jag börjar bli riktigt gammal... Är fortfarande sliten;-)

2 kommentarer:

  1. Det låter fantastiskt kul med cykelfest! Har aldrig varit på någon och har alltid undrat hur man får ihop logistiken.. Antar att man förberett så mycket som möjligt för det kan ju inte vara toppenenkelt att ställa sig och laga huvudrätt efter förfest och förrätt med lite alkoholintag ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Cykelfest !! Shit vilken rolig ( och för mig helt ny ) grej !! :)
    Kram på dig snygging !

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!